24 - Sapunice | Sapunice

24

24

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2001

PRODUKCIJA: Fox

BROJ EPIZODA: 204

REDATELJ:

AUTOR: Joel Surnow i Robert Cochran

http://www.fox.com/

Sadržaj serije

Kiefer Sutherland zvijezda je dramske serije “24” izvršnih producenata Joela Surnowa, Roberta Cochrana, Rona Howarda, Briana Grazera i Tonya Krantza.

Cijela sezona odvija se u jednom danu, a svaka od 24 epizode pokriva jedan sat i ispričana je u realnom vremenu. Prva epizoda započinje u ponoć, na dan predsjedničkih izbora u Kaliforniji. Jack Bauer (Sutherland) završava partiju šaha sa svojom kćeri, Kimberly (Elisha Cuthbert). Petnaestogodišnja Kimberly naučila je igrati i druge igre, primjerice okrivljavati svoju majku, Teri (Leslie Hope), za bračne probleme koji su prouzrokovali Jackovo privremeno preseljenje iz njihove obiteljske kuće. Ubrzo nakon što završe partiju šaha, Kimberly se iskrade iz kuće. Nedugo nakon što Jack i Teri to saznaju, telefon zazvoni i Jack, koji vodi protuterorističku vladinu jedinicu, se mora odmah javiti na dužnost.

U uredu Jack saznaje da će se taj dan pokušati izvesti atentat na predsjedničkog kandidata Davida Palmera (Dennis Haysbert), američkog senatora i prvog Afro-Amerikanca s realnom šansom za pobjedu i ulazak u Bijelu kuću. Koristeći ovaj jedinstveni 24-satni element, ova će serija pratiti nekoliko ključnih likova kroz period od jednog dana: Kimberlyna će kasna šetnja gradom završiti na zlokoban način; Teri koja odbija samo pasivno sjediti kod kuće, kreće u potragu za Kimberly i susreće se s više opasnosti nego što je mislila je moguće; Senator Palmer, još nesvjestan da mu netko pokušava oduzeti život, suočava se s drugačijim problemima – dugo zataškavani skandal mogao bi izaći na površinu baš u trenutku kad bi mogao uništiti njegovu političku karijeru; misteriozni čovjek koji tvrdi da je fotograf naziva jednog od Palmerovih pomoćnika da bi organizirao Palmerovo fotografiranje iduće jutro. Da li bi on mogao biti ubojica? Ako da, pored njega sjedi privlačna žena koja načuje njegov razgovor.

U međuvremenu, Jack, uz pomoć svoje načelnice stožera Nine Myers (Sarah Clarke), zadužen je za sprečavanje atentata, a njegova kćer još nije stigla kući dok sat otkucava….

Serija je osvojila pregršt nagrada, od kojih je važno istaknuti nagradu Zlatni globus 2002. godine u kategoriji najbolje glumačke izvedbe, nagradu Primetime Emmy Awards u kategoriji najboljeg editiranja te dvije nagrade Satellite Awards za najbolju televizijsku dramu i najbolju glumačku izvedbu.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Jack Bauer

Kiefer Sutherland ttt

Teri Bauer

Leslie Hope

Teri Bauer

Leslie Hope ttt

Nina Myers

Sarah Clarke

Nina Myers

Sarah Clarke ttt

Kim Bauer

Elisha Cuthbert ttt

David Palmer

Dennis Haysbert

David Palmer

Dennis Haysbert ttt