Alcatraz - Sapunice | Sapunice

Alcatraz

( Alcatraz )

Alcatraz

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD/Kanada

GODINA PROIZVODNJE: 2012

PRODUKCIJA: FOX

BROJ EPIZODA: 13

REDATELJ:

AUTOR: Elizabeth Sarnoff, Steven Lilien, Bryan Wynbrandt

http://

Sadržaj serije

Alcatraz’ su kritičari  u lipnju 2011. prozvali najočekivanijom novom serijom tijekom prve dodjele kritičarskih televizijskih nagrada. Glavne uloge u seriji ostvarili su Sarah Jones, Jorge Garcia, Sam Neill i Parminder Nagra.

Radnja serije vrti se oko nestanka zatvorenika i čuvara 1963. godine koji se odjednom pojavljuju u sadašnjem vremenu u San Franciscu gdje ih lovi posebna vladina agencija.

Madsenica se obraća stručnjaku za Alcatraz i ljubitelju stripova, dr. Diegu “Docu” Sotou (Jorge Garcia), kako bi joj pomogao da sastavi slagalicu neobjašnjivog slijeda događaja.

Njih dvoje otkrivaju ne samo da je Sylvane još živ nego i da je na slobodi, na ulicama San Francisca, te da izvršava desetljeće staru osvetu i na svojem putu ostavlja trupla.

Začudo, ni dana nije ostario od 1963., kad je Alcatrazom željeznom šakom upravljao upravitelj zatvora Edwin James (Jonny Coyne) i sadistički pomoćnik upravitelja E. B. Tiller (Jason Butler Harner). Detektivka Madsen i Soto moraju se udružiti s Hauserom i njegovom tehničarkom Lucy Banerjee (Parminder Nagra) kako bi zaustavili Sylvanea na njegovu osvetničkom ubilačkom pohodu.

Prekapanjem po povijesti Alcatraza, vladinim zataškavanjima i Rebeccinu naslijeđu, ekipa otkriva da je Sylvane tek manji dio mnogo veće, mnogo zlokobnije opasnosti koja i danas prijeti. Možda je za sada prvi, ali ubrzo postaje jasno da Sylvane neće biti i jedini iz Alcatraza koji će se ponovno pojaviti. Tijekom istrage Madsenica i Soto doznaju da je Hauser gotovo 50 godina čekao povratak zatvorenika. Soto će svjedočiti kako njegovo životno djelo – povijest Alcatraza – oživljava. Madsenica će vidjeti kako se sve što je mislila da zna o obiteljskoj povijesti razbija na komadiće, dok se istodobno bore da zemlju ne ugroze najopasniji zločinci u povijesti.

Nagrade:

• 2013. nagrada ASCAP Film and Television Music Awards za najbolju seriju
• 2013. nominacija za nagradu American Society of Cinematographers za najbolje filmsko ostvarenje u jednosatnoj televizijskoj seriji
• 2013. nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors
• 2013., 2012. nominacija za nagradu Leo Awards (Mackenzie Gray za najboljeg gostujućeg glumca)
• 2012. nominacija za nagradu Imagen Foundation Awards (Jorge Garcia za najboljeg glumca)
• 2012. nominacija za nagradu TV Guide Awards za omiljenu novu seriju
• 2011. nagrada Critics Choice Television Awards za najuzbudljiviju novu seriju

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Rebecca Madsen

Sarah Jones

Rebecca Madsen

Sarah-Jones-ttt

Emerson Hauser

Sam Neill

Emerson Hauser

Sam-Neill-ttt

Dr. Diego “Doc” Soto

Jorge Garcia

Dr. Diego “Doc” Soto

Jorge-Garcia-ttt

Warden Edwin James

Jonny Coyne

Warden Edwin James

Jonny-Coyne-ttt

Lucy Bannerjee

Alcatraz

Lucy Bannerjee

Parminder-Nagra-ttt

E. B. Tiller

Jason Butler Harner

E. B. Tiller

Jason-Butler-Harner-ttt