Amazonke - Sapunice | Sapunice

Amazonke

( Las Bandidas )

amazonke-2014

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 120

REDATELJ: Santiago Vargas, Tony Rodríguez i Luis Manzo

AUTOR: Cesar Miguel Rondon

http://www.televisa.com/telenovelas/las-bandidas/

Sadržaj serije

Amazonke je telenovela čija se radnja se razvija oko ljubavnih priča triju sestara i starog neprijateljstva između obitelji Olegarija Montoye i Rodriga Irazábala, koji vjeruje da je Olegario ukrao imanje njegovu bratu Tuliju Irazábalu te prouzročio njegovu smrt. Fabiola, Corina i Amparo kćeri su udovca Olegarija Montoye, vlasnika ranča Amazonke.

Najstarija kći Fabiola upoznaje Alonsa Cáceresa, veterinara koji se brine za Rodrigove konje i među njima se razvije privlačnost. Druga kći Corina upoznaje očeva glavnog neprijatelja Rodriga Irazábala te se beznadno zaljubljuju, unatoč razlici u godinama i Olegarijevu neslaganju. Amparo, najmlađa kći, ponovno susreće Rubéna, radnika na Amazonkama, sina dadilje Zeneide. Amparo se prema njemu odnosi s prezirom, ali imaju romansu nakon što je on spasi od napadača. Malena je Olegarijeva druga žena i mlada oportunistica koja mu je potpuno zavrtjela glavom. Fabiola ne podnosi Malenu jer vidi kakva je doista, a i zato što pokušava zavesti Alonsa.

Tri para prolaze kroz niz nesretnih okolnosti u kojima moraju nadići laži i izdaje, no na kraju se svi izbore za svoju ljubav. Staro neprijateljstvo među obiteljima je izglađeno, a Amazonke su stavljene kao nagrada u utrci, čiji pobjednik nikada nije otkriven. Nakon dvije godine Montoye i Irazábali su pomireni i rade zajedničku obiteljsku fotografiju s unucima.

Komentari

Glumci

Fabiola Montoya

Ana Lucía Domínguez

Fabiola Montoya

Ana-Lucia-Dominguez-t.jpg

Ljepotica snažne osobnosti koja ostavlja bez daha, najstarija je kći Olegarija Montoye. Vodi administraciju imanja Amazonke. Njezine tri glavne osobine su samostalnost, nepodnošenje nepravde i velika ljubav prema obitelji, posebice prema ocu.

Alonso Cáceres

Marco Mendez

Alonso Cáceres

Marco-Mendez-t.jpg

Privlačni, odvažni i tajanstveni veterinar koji u San Lorenzo dolazi kako bi se suočio sa svojom prošlošću i zaliječio psihološke traume koje su mu obilježile život jer je bio svjedok događaja koji su uzrokovali smrt Tulija Irazábala i uništenje Tolvanerasa. Odiše samopouzdanjem i zrelošću u stavu i izričaju, što je privlačno ženama. Život će mu se zauvijek promijeniti kada upozna Fabiolu Montoyu i zaljubi se u nju.

Corina Montoya

Daniela Bascopé

Corina Montoya

Daniela-Bascope-t.jpg

Olegarijeva druga kći. Mlada i prekrasna biologinja, plemenita i velikodušna. Smirene je osobnosti, odana prijateljima i dovoljno zrela da rijetko osuđuje druge. Obožava svoju obitelj i poštuje Rodriga Irazábala, koji joj je na početku karijere bio profesor, a u kojeg se poslije beznadno zaljubljuje. Ta će joj situacija donijeti ozbiljne probleme i sukobe s ocem.

Amparo Montoya

Marjorie Magri

Amparo Montoya

Marjorie-Magri-t.jpg

Olegarijeva najmlađa kći. Vesela i brižna djevojka koja voli sanjariti. Katkad do izražaja dođe njezina nezrelost, prevrtljivost, a ponekad i grubost i ponos. Vraća se na imanje nakon studija u inozemstvu i ponovno susreće Rubéna, radnika na imanju koji je potajno zaljubljen u nju.

Don Olegario Montoya

Daniel Lugo

Don Olegario Montoya

Daniel-Lugo-t.jpg

Vlasnik Amazonki. Fabiolin, Corinin i Amparin otac. Pametan, diktatorski nastrojen i ciničan čovjek koji misli svojom glavom i mrzi kada mu se proturječi. Jedina slabost su mu njegove tri kćeri koje obožava. Dolazi iz siromašne obitelji, ali postaje desna ruka Tulija Irazábala, nakon čije se smrti oženi njegovom udovicom te preuzima njegov ranč i zemlju.

Rodrigo Irazábal

Guillermo Dávila

Rodrigo Irazábal

Guillermo-Davila-t.jpg

Olegarijev neprijatelj. Vlasnik je Ranča Irazábal. Poznat je i privlačan biolog te brat pokojnog Tulija Irazábala. Osim što se bavi biologijom i genetskim inženjeringom kako bi poboljšao konjske pasmine, bavi se i uzgojem konja. Ljubazan je, sofisticiran i rezerviran. Održava staro neprijateljstvo s Olegariom, kojeg krivi za bratovu smrt. Pravi konflikt započinje kada upozna Corinu Montoyu i zaljubi se u nju.

Sergio Navarro

Jean Paul Leroux

Sergio Navarro

Jean-Paul-Leroux-t.jpg

Olegarijeva druga žena. Privlačna i tašta manipulatorica, ambiciozna i licemjerna. Udala se za Olegarija samo kako bi postigla društveni status i financijsku sigurnost. Ima tajnu vezu sa Sergiom, Fabiolinim dečkom. Kad Fabiola otkrije njezinu prijevaru, postaje joj najljuća neprijateljica.

Matacán

Carlos Cruz

Matacán

Carlos-Cruz-t.jpg

Olegarijev čovjek od povjerenja koji izvršava njegove naredbe. Tajanstven je i nagao. Odan je Olegariju zbog duga: spasio mu je život kad su ga trebali ubiti i otad mu je bezuvjetno odan. Njegov život je tajna. Nitko ne zna koliko mrtvih nosi na duši. Čovjek kojemu ništa nije teško i kojemu smrt ne predstavlja moralni konflikt. Matacán možda ima nepriznate djece. Jedno od njih bliže mu je nego što misli.