Anđeli - Sapunice | Sapunice

Anđeli

( Kırgın Çiçekler )

andjeli-najj

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2015

PRODUKCIJA: NTC Medya

BROJ EPIZODA:

REDATELJ:

AUTOR: Serkan Birinci

http://www.ntcmedya.com/indexx.php

Sadržaj serije

Anđeli (Kırgın Çiçekler) je  serija o djevojčici Ejlul koja je umorna od očuhova maltretiranja te povjerava situaciju majci, ali u tom se njezin život mijenja: majka bi radije dala Ejlul u sirotište nego ostavila muža.

Ejlul će pronaći nove prijatelje u novootvorenom sirotištu u bogatoj četvrti. No ove djevojčice, isključene iz društva, ponižavaju i blate bogati dečki iz četvrti. Kad ih zbog klevete ne primi nijedna javna škola, direktorica sirotišta upiše ih na luksuzan privatni koledž.

Za Ejlul i njezine tri prijateljice život je sada puno teži među bogatim i razmaženim učenicima u novoj školi. Džemre i Defne, koje stalno maltretiraju Ejlul i prijateljice u školi, potječu iz od bogatih obitelji. Jednog dana Džemrein otac Sinan počini samoubojstvo i pritom slučajno ubije i svoju ženu. Sinanova rodbina odbije preuzeti njegove dugove i posvojiti Džemre. Ona stoga mora u sirotište. Defne i njezine bogate prijateljice okrenu joj leđa, ali Ejlul i njezine prijateljice iz sirotišta pruže joj ruku.

S jedne strane, Ejlul i prijateljice pokušavaju ustati protiv školskog odbora i razmaženih učenika koji traže svaku priliku da ih izbace, dok istodobno nastoje pronaći svoje obitelji i riješiti životne probleme. Iz tih dilema naučit će važne lekcije, a naučit će se i zaljubiti, griješiti i svladati probleme zajedničkom suradnjom. Ovo je priča o preživljavanju mladih djevojaka u velikom svijetu…

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Feride Güngör

Ipek Karapinar

Feride Güngör

FERIDE-(IPEK-KARAPINAR)

Ima oko 28 godina. Iz Trabzona je, obrazovana, kći iz bogate obitelji. Feride je u Trabzonu studirala psihologiju. Kad je završila studij, otac joj je otvorio ordinaciju. Bez znanja obitelji izašla je na ispit za primanje u državnu službu i dobila mjesto zamjenice ravnatelja Dječjeg centra za socijalnu skrb. Feridina je odluka izazvala šok obitelji. Njezina se majka odlučno i otvoreno protivila tomu da pošalje svoju kćer daleko u tako težak radni život. Feride je očekivala da će i otac poludjeti, no on joj je, suprotno svim očekivanjima, pružio potporu. Shvatio je da će biti nesretna ako idealizam koji nosi u sebi nekamo ne usmjeri pa je tako Feride dobila dopuštenje da ode u Istanbul... Postoji još jedna spona koja Feride vuče u Istanbul: Vedat, s kojim je u vezi od fakulteta i s kojim već godinu dana održava vezu na daljinu. Feride se jako razveselila kad je dobila mjesto u Dječjem centru za socijalnu skrb. Nadala se da će toj djeci, prema kojima je život bio tako nesmiljen, otvoriti svoje srce i ljubav i da će moći zaliječiti njihove rane. No sada vidi da su te rane toliko duboke da ih ni ona ni godine neće moći u potpunosti izliječiti... Za Feride će prvi ispit biti tragedija koja zadesi Ejlul, Kader, Songul i Meral... Dok pokušava tim djevojkama pokazati neki put i neke nade za život, s vremenom će, kakve li ironije, i ona početi nešto učiti od njih. Kako živjeti život u samoći i ne uzdajući se ni u koga...

Toprak Eren

Özgür Çevik

Toprak Eren

TOPRAK-(ÖZGÜR-ÇEVIK)

Ima tridesetak godina. Toprak je dobronamjeran i iskren čovjek koji voli svoj posao i djecu. On je jedina osoba koja će nakon Vedata osvojiti Feridino srce. On je iskusan učitelj koji ne miješa naivnost i glupost i koji ima beskrajno povjerenje u svoje učenike. No Toprak je istodobno i težak čovjek. Teško izražava svoje osjećaje, osobito u muško-ženskim odnosima, i ne razumije dobro žensku dušu. No taj sumoran čovjek uspjet će pokolebati Feride.

Eylül Acar

Biran Damla Yilmaz

Eylül Acar

EYLÜL-(BIRAN-DAMLA-YILMAZ)

Ima šesnaest godina. Oca je izgubila kad je imala jedanaest. Sirotan koji je radio kao trgovac za sobom nije im ostavio ništa osim kuće. Ejlul je djetinjstvo provela skromno s majkom koja radi u tvornici tekstila i s mlađom sestrom. Osim odsutnosti oca, njezino dječje srce nije doživjelo drugu bol. No kad je njezina majka upoznala Kemala, Ejlulin se život polako počeo mračiti, kao kad stigne večer. Kad se njezina majka Mesude udala za Kemala, Ejlul je imala petnaest godina. U početku je bila nesretna što majku dijeli sa strancem kojeg ne voli, a žive pod istim krovom. No to nije bilo ništa prema onome što će doživjeti poslije... Dok Ejlul živi izložena tihom seksualnom zlostavljanju i iz dana u dan sve se više povlači u sebe, na početku naše priče Kemal je otvoreno zlostavlja... Ejlul shvaća da više ne može šutjeti. Znajući da njezina majka voli Kemala, znajući da u trbuhu nosi njegovo dijete, ali svjesna toga da joj je ona ipak majka, otvara joj svoje srce i dušu... Naposljetku, ipak je Ejlul njezino dijete. Majka će vjerovati njoj, a ne Kemalu... Izdaja koju je doživjela od majke, susret s Meralinom potpuno neočekivanom stranom ta grozna optužba, nepovjerenje koje im je priuštila policija... Katastrofe nastavljaju pljuštati kao iz kabla.

Songül Celen

Gözde Akyildiz

Songül Celen

SONGÜL-(GÖKÇE-AKYILDIZ)

Ima šesnaest godina. Kad je imala pet godina, njezin je otac počinio ubojstvo i završio u zatvoru. Majka joj se ponovno udala. Njezin novi muž nije htio Songul. Na to je žena svoju kćer prvo dala baki. Kad se ona nije mogla brinuti za nju, uzela ju je baka po ocu, a kad je ova umrla, Songul je put odveo u sirotište. Nakon što su se godinama dobacivali njom kao loptom, Songul je razvila fobiju od vezanja. Više se nigdje ne osjeća sigurno. Ne želi se ni za koga vezati da bi poslije, kad je odbace, patila. Stoga je oko sebe stvorila štit od grubosti i dječačkog ponašanja. Predstavlja se na takav način da bi pomislio da u njoj ne postoji ni suosjećanje, ni ljubav, ni prijateljstvo, da u sebi ne nosi nikakve ljudske osjećaje. No Songul je zapravo vrlo osjećajno, obzirno i požrtvovno dijete. A to pokazuje na najbolniji način, time da umjesto Ejlul odlazi na provjeru djevičanstva.

Cemre Derinoğlu

Hazar Motan

Cemre Derinoğlu

CEMRE-(HAZAR-MOTAN)

Ima šesnaest godina, bogata je i popularna djevojka s Nišantaša. Jedinica je u svojoj obitelji, dosad joj nijedna želja nije bila neispunjena. Zbog toga sirotište koje se nalazi prekoputa njihove kuće, promatra sa strahom i zanimanjem. No ni u najgoroj noćnoj mori ne može zamisliti da će se njezina sudbina ispreplesti s njihovom... Džemre vjeruje da je od djevojčica u sirotištu dijele zidovi koji se nikada ne mogu srušiti. Život koji one žive toliko joj je dalek da Džemre ne primjećuje da ih dijeli samo tanka linija. Poput sve djece koju previše vole i maze, i Džemre zapravo previše vjeruje svima. Ne primjećuje koliko je njezina najbolja prijateljica Defne na nju ljubomorna i koliko joj je kivna. Ne može primijetiti u kakvu je močvaru zagazio njezin otac i da iz dana u dan tone sve dublje...

Kader Kutay

Cagla Irmak

Kader Kutay

KADER-(ÇAGLA-IRMAK)

Ima šesnaest godina. Ejlul i Songul ipak imaju nekoliko uspomena iz djetinjstva kojih se mogu sjećati sa srećom. Kader je pak na dan kad je rođenja ostavljena među vrećama brašna u jednoj pekarnici. Od toga dana do danas živi u sirotištu... Kader nikada nije imala priliku da bude prkosna. Do te se mjere naviknula na krevete na kat, sobe u domu, brigu stranaca i život u tuđim prnjama... To je za nju postalo prirodno, nešto što se podrazumijeva. Ne poznaje drugi način preživljavanja do tišine i poslušnosti. Što je manje vide i primjećuju, to je bolje... Songul je jedina osoba u Kaderinu životu na koju je slaba. Naime, Songul ima sve ono što Kader nedostaje; koliko je ona pokorna, toliko je Songul prkosna.

Meral Kendir

Aleyna Solaker

Meral Kendir

MERAL-(ALEYNA-SOLAKER)

Ima šesnaest godina i nezakonito je dijete. Zbog toga ju je majka ostavila u sirotištu i više nikad nitko nije ni pitao za nju. Meral je spoj Songul i Kader. Prema onima koji su jači od nje popustljiva je i poslušna, a prema onima koji su slabiji od nje prava je grubijanka. Na svoj način živi život u kojem vrijede zakoni divljine. Što više uživa i zabavlja se, to joj je bolje. Meral nije sigurna ni u to što će biti sutra pa kako bi razmišljala o budućnosti? Meral je lijepa djevojčica, vrlo lijepa. Tom svojom kvalitetom pokušava nadoknaditi ono što joj je život oduzeo. U budućnosti možda planira upecati bogatog muža, a zasad se zadovoljava time da izlazi s bogataškom djecom i to im naplaćuje, uzima sitne darove. Sutra, sutra je problem...

Mesude Yılmaz

Derya Artemel

Mesude Yılmaz

53

Ejlulina majka. Udaja se za oca njezinih kćeri bila je dogovoreni brak. Muž je nije mučio, ali s njim nije doživjela ljubav. Nijedanput se nije rastopila od užitka u njegovu naručju. Zbog toga se zaljubila u Kemala na prvi pogled. Udala se za Kemala odmah, bez imalo promišljanja.Neka imam muža, neka ga uz mene, razmišlja Mesude. Kad zatrudni sa svojim prvim djetetom koje je plod ljubavi, napusti posao u tvornici tekstila u kojoj je godinama krvavo radila. Kemal je i protiv svoje volje počeo raditi kao taksist. Kao posljedica toga, Mesude je zaboravila da je u stanju biti samostalna. Mislila je da će, da nema Kemala, gladovati i završiti na ulici, razvila je tu vrstu ovisničkog ponašanja. Unatoč upozorenjima zlonamjerne starije susjede, Mesude nije htjela ni pomisliti da bi se Kemal mogao zagledati u Ejlul. Nemir i žalost svoje kćeri pripisuje ljubomori na novog brata. U jednom se trenu odlučila zavaravati. Jer se boji onoga što će morati učiniti ako se suoči s istinom. No dođe trenutak u kojem Mesude više ne može zatvarati oči i ništa ne poduzimati. Ejlul se suočava s njom i odluči joj otvoreno reći što se događa. Mesude ne želi da takvu katastrofu pretoči u riječi, kaže kćeri da šuti, da je sve razumjela.

Büşra Acar

Esma Yılmaz

Büşra Acar

Kirgin-Çiçekler

Ejlulina mlađa sestra, ima devet godina. U početku ne može shvatiti zašto je njezina sestra tako naglo otišla od kuće. Kako polako shvaća da je njezina majka odgovorna za to, dijete se udaljava od Mesude. Kad joj se rodi brat, postane ljubomorna na pozornost koju dobiva beba pa si počinje u umišljati da je majka više uopće ne voli. Jednoga dana u ruksak ubaci nešto odjeće i odluči otići k sestri. Ejlul je uvjeri da se predomisli i vrati se kući...

Kemal Yılmaz

Cansu Fırıncı

Kemal Yılmaz

cansu

Ejlulin poočim, mlad i zgodan muškarac od trideset godina. Do te je mjere neodgovoran i lijen da ga je čak i vlastita obitelj prezrela. Voli doći na gotovo pa kad shvati da se Mesude, udovica s dvoje djece, zanima za njega, odmah mu se upali žaruljica. Kemal napušta obiteljski dom u kojem ga više ne drže kao kap vode na dlanu i potraži utočište u Mesudinu uređenom domu. Mesude je udovica, ali lijepa je žena. Prema Kemalu se ponaša kao da je najveća dragocjenost na svijetu. Kemal u toj kući ne radi, samo nepromišljeno troši. Dvije pokćerke u početku i ne primjećuje. No kad iz novina sazna da je Ejlul privedena pod optužbom za prostituciju, dušu mu obuzme inat. Djevojka je pred njim izigravala čistunku, a s drugima je... Kemal krene za Ejlul kao da želi uzeti ono što mu pripada... Sve dok ga ne ubiju...