Aurora - Sapunice | Sapunice

Aurora

( Aurora )

Aurora_najava-1.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: Telemundo

BROJ EPIZODA: 130

REDATELJ: David Posada, Tony Rodriguez i Otto Rodriguez

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Lijepa plesačica Aurora zauvijek će upamtiti dan kada se na prvi pogled zaljubila u šarmantnog Lorenza. Ta prava, istinska ljubav trebala je krasiti njihove živote, no umjesto toga, njihova romantična veza bila je osuđena na propast zbog laži i prijevara koje su ih svakodnevno dovodile u iskušenja.

Mnogi ljubitelji telenovela diljem svijeta jedva su čekali pogledati prvu epizodu „Aurore“, posebice nakon što su je producenti predstavili kao novitet među dosadašnjim projektima, odnosno kao klasičnu telenovelu punu romantičnih elemenata sa zanimljivim znanstveno-fantastičnim obratom. Autoricu serije, Marcelu Citterio, za pisanje scenarija ove serije potaknuo je uspjeh zanimljive korejske serije „Ledena žena“ o mladoj ženi čije je mrtvo tijelo bilo zaleđeno čak 25 godina u očevoj bolnici, a nakon oživljavanja nije se sjećala niti svojeg zaručnika a kamoli mladosti ili djetinjstva. Tu simbiozu romantike, ljubavi, zlobe i mržnje, autorica je uspješno spojila s elementima znanstvene fantastike, a da je uspjela u tome, dokazuju i podaci o gledanosti premijerne epizode „Aurore“. Naime, prvog studenog prošle godine, u SAD-u je više od 1,3 milijuna ljudi gledalo prvu epizodu, dok je u samo četiri dana gledanost narasla na više od 4,4 milijuna.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Aurora Ponce de Leon

Sara Maldonado

Aurora Ponce de Leon

Sara-Maldonado-t

Aurora je mlada djevojka i vrhunska profesionalna plesačica studira u Školi za umjetnost u New Yorku 1990. godine. Jedne večeri Aurora odluči s prijateljicama proslaviti završetak plesnih probi i tada, u baru, upozna Lorenza Lobosa, skromnog, strastvenog plesača u kojeg se zaljubi preko ušiju i s kojim provede nezaboravnu večer. Nakon nesporazuma, oni prekinu vezu. Nekoliko mjeseci poslije, Aurora rodi prekrasnu djevojčicu Blancu, ali ubrzo izgubi bitku s nepoznatom bolešću i umre. Njezini roditelji odluče zamrznuti Aurorino tijelo u kapsuli dok ne pronađu lijek za njezinu bolest. Nakon punih dvadeset godina, Gustavo zaključi da je došlo pravo vrijeme i odluči oživjeti Auroru. Kada se ona probudi, začudi je koliko se promjena dogodilo dok je „spavala“.

Lorenzo Lobos

Jorge Luis Pila

Lorenzo Lobos

Jorge-Luis-Pila-t.jpg

Lorenzo je skroman, strastvenog plesača u kojeg se Aurora zaljubi preko ušiju i s kojim provede nezaboravnu večer. Lorenzo najprije shvati da mu je Aurora lagala o svom siromašnom podrijetlu, a zatim i svjedoči poljupcu između voljene Aurore i njenog poznanika, zbog čega će ljutito odjuriti sa zabave. Aurora će pokušati razuvjeriti Lorenza da je sve krivo protumačio jer je baš namjeravala objaviti roditeljima i prijateljima da se u njega zaljubila, ali sve će biti uzalud - Lorenzo je povrijeđen i iznevjeren, i više je ne želi vidjeti. U međuvremenu, tijekom Aurorinog sna, Lorenzo se oženio Aurorinom prijateljicom Natalijom te sad živi sa sinom Martinom, kćerkom Ninom, mladom odlikašicom i posvojenim sinom Cesarom

Martin Lobos

Eugenio Siller

Martin Lobos

Eugenio-Siller-t.jpg

Martin je Lorenzov sin, koji izgleda joj kao Lorenzo prije dvadeset godina. Student je medicine koji radi u Gustavovoj klinici. Vrlo je pozitivan čovjek, pun entuzijazma i želje za uspjehom. Od oca je naslijedio umjetničku stranu i talentiran je za ples. Zaljubljuje se u Auroru na prvi pogled.

Blanca Ponce de Leon

Lisette Morelos

Blanca Ponce de Leon

Lisette-Morelos-t.jpg

Blanca je Aurorina i Lorenzova kći. Nakon što se Aurora probudi, uvjerena je da su njih dvije sestre.

Vanessa Miller

Aylin Mujica

Vanessa Miller

Aylin-Mujica-t.jpg

Lijepa i elegantna plesačica Vanessa je ljubomorna Aurorina prijateljica koju razbjesni njihovo zbližavanje jer je i njoj za oko zapeo privlačni Lorenzo. Zbog toga sljedeći dan tajno pozove Lorenza na raskošnu rođendansku zabavu koju su pripremili Aurorini bogati roditelji, kako bi ih rastavila. Vanessa se udala mlada za "dobru partiju" na nagovor majke i ima kći Vicky, no brak je ne ispunjava nego su joj zabava i provod u prvom planu.

Natalia Suarez Lobos

Sandra Destenave

Natalia Suarez Lobos

Sandra-Destenave-t.jpg

Natalia je Aurorina prijateljica, s kojom se Lorenzo oženio i ima sina Martina, kćerku Ninu i posvojenog sina Cesara.

Dr. Gustavo Ponce de Leon

Braulio Castillo

Dr. Gustavo Ponce de Leon

Braulio-Castillo-t.jpg

Gustavom je fizičar i priznati znanstvenik koji je u stalnoj potrazi za produljivanjem ljudskog života putem zaleđivanja mrtvog tijela (kriogenike). Uz pomoć medicinskih nalaza, Gustavo otkrije da je njegova kći trudna, a s obzirom da Aurora nosi dijete siromašnog plesača, pobrine se da Lorenzo za to nikada ne dozna. Nakon punih dvadeset godina, Gustavo zaključi da je došlo pravo vrijeme i odluči oživjeti Auroru.

Ines Ponce de Leon

Karen Senties

Ines Ponce de Leon

Karen-Senties-t.jpg

Ines je Gustavova žena koja ne može prežaliti gubitak kćeri pa zajedno odluče zamrznuti Aurorino tijelo u kapsuli dok ne pronađu lijek za njezinu bolest, riskirajući pritom svoje živote, ali i obiteljsku i profesionalnu reputaciju.