Besramnici - Sapunice | Sapunice

Besramnici

( Shameless )

besramnici_3.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 24

REDATELJ:

AUTOR: Paul Abbott

http://

Sadržaj serije

Serija originalnog naziva ‘Shameless’ je adaptacija britanske verzije serije o obitelji Gallagher koja je živjela u  Manchesteru. Američki Gallagherovi pak žive u Chicagu, a naslovnu ulogu oca alkoholičara preuzeo je glumac William H. Macy.

Frank Gallagher (William H. Macy) je glava radničke obitelji, te otac šestero pametne, duhovite i samostalne djece kojima bi bez njega zapravo bilo…bolje. Iz Frankove perspektive, na koju uvelike utječe i alkohol, briga o djeci je njemu samo smetnja u pohodima po barovima i pijankama diljem Chicaga. Frank stoga ‘roditeljstvo’ prepušta svojoj najstarijoj kćeri Fioni (Emmy Rossum) koja na sebe preuzima ulogu oba roditelja. Kao takva ona se pobrine da njena braća i sestre redovito obavljaju svoje obaveze, održavaju kuću čistom, hrane mačku i rade zajedno s njom sve  kućanske poslove. Oni rade sve zajedno međusobno si pomažući kako bi preživjeli.

‘Ne možeš izgubiti obitelj. ‘Besramnici’ to potvrđuju u svakoj epizodi. Besramnici su odlični te neodoljivo privlače gledatelje od prve epizode.’ – Hollywood Reporter, Tim Goodman.

Joan Cusack je 2011. godine za epizodnu ulogu u ovoj seriji nominirana za Emmy.

William H. Macy je bio nominiran za nagradu  Critics’ Choice Television u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Premijera prve sezone bile je 2011. godine u siječnju, a odlučeno je da serija krene u treću sezonu. Woody Harrelson je trebao biti u originalnoj postavi, no odustao je nakon uspjeha serija ‘Zombieland.

Radnja serije odvija se u južnom dijelu Chicaga.

Komentari

Glumci