Bez traga - Sapunice | Sapunice

Bez traga

( Without a trace )

bez_traga_7.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2002

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 160

REDATELJ: John Polson

AUTOR: Hank Steinberg

http://

Sadržaj serije

Bez traga je serija o agentima FBI-a koji rade u Odjelu za izgubljene osobe. Glavne uloge tumače Anthony LaPaglia (“The Salton Sea”, “Lantana”, “Autumn in New York”, “Frasier”), Poppy Montgomery (“Glory Days”, “Blonde”, “The Other Sister”), Marianne Jean-Baptiste (“City of Ember”, “Tajne i laži”, “Spy Game”, “The Cell”), Enrique Murciano (“Máncora”, “Pad crnog jastreba”, “Traffic”), Roselyn Sanchez (“The Game Plan”, “Gas do daske 2″, “Chasing Papi”) i Eric Close (“Now and Again”, “Taken”). Cijela glumačka ekipa je bila nominirana za nagradu Glumačke udruge u kategoriji najboljeg nastupa glumačkog ansambla u dramskoj seriji 2004. godine.

Viši agent Jack Malone (LaPaglia) je beskompromisni, premda suosjećajni i iskusni profesionalac koji je donedavno bio na čelu Odjela za izgubljene osobe u FBI-u sa sjedištem u New Yorku. Degradiran je nakon što je previše puta radio posao po svome, no i sad kao agent dobro zna da je u slučaju nestalih osoba svaka sekunda itekako važna te se nevoljko prilagođava novom životu pod novim šefom odjela, Clarkom Medinom (Steven Weber – “Braća i sestre”, “Studio 60 na Sunset Stripu”, “Krila”). Zadaća odjela jest da pronađu nestalu osobu, koristeći se pritom najsuvremenijom tehnikom i tehnologijom profiliranja, koja im pomaže da rekonstruiraju što se dogodilo prije nestanka, te je li osoba nestala, je li namjerno otišla ili je bila žrtva zločina ili nesreće.

U odjelu rade Samantha Spade (Montgomery), agentica koja ljepotom upotpunjava žestok, kompleksan pristup te koja je uz to samohrana majka; Vivian Johnson (Jean-Baptiste), predana istražiteljica koja je imala srčanu bolest i ima poseban odnos s obiteljima nestalih; Danny Taylor (Murciano), koji senzitivnost često prikriva uličnom snalažljivošću; Martin Fitzgerald (Close), koji je nakon problema s drogom otkrio mračnu stranu svoje ličnosti te Elena Delgado (Sanchez), snalažljiva agentica koja je prije toga radila u Odjelu za poroke njujorške policije te koja je vodila ružnu bitku za skrbništvo nad djetetom s bivšim mužem.

Unatoč uloženom trudu, svi članovi ekipe su ipak samo ljudska bića te katkad čine pogreške koje ih poslije progone. Ne odvija se sve uvijek po pravilima ni onako kako bi svi htjeli. Dok agenti rade na kompliciranim slučajevima, polako doznajemo potankosti iz njihovog privatnog života.

Komentari

Glumci