Boardwalk Empire - Sapunice | Sapunice

Boardwalk Empire

( Boardwalk Empire )

boardwalk-empire-0.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 24

REDATELJ:

AUTOR: Terence Winter

http://

Sadržaj serije

Radnja se odvija u Atlantic Cityju, 1920. godine., kada je prodaja alkohola bila nezakonita, a odmetnici su bili poput kraljeva. Djelo scenarista i dobitnika Emmyja, Terencea Wintera (The Sopranos) i redatelja te dobitnika Oscara, Martina Scorsesea (The Departed), Boardwalk Empire prikazuje život i vrijeme u kojemu je živio Enoch “Nucky” Thompson (Steve Buscemi).

On je bio poput cara u Atlantic Cityju u vrijeme kada je prohibicija potakla porast organiziranog kriminala u Americi. Ujedno političar i gangster, Nucky i njegovi suradnici – uključujući mladog i ambicioznog veterana Prvoga svjetskog rata Jimmyja Darmodyja (Michael Pitt) – vladali su tijekom ere u kojoj je ilegalna prodaja alkohola nudila prilike za unosnu zaradu kako proizvođačima tako i distributerima alkohola. Zbog svog položaja na obali oceana Atlantic City je bio važno središte djelovanja krijumčara alkohola među kojima su bili i Arnold Rothstein, Lucky Luciano i Al Capone, a Nucky je poslovao sa svima njima.

Dijelom inspiriran knjigom Nelsona Johnsona “Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City”, Boardwalk Empire se usredotočuje na uži krug tog kralja podzemlja, njegov utjecaj na zakulisnu politiku, nemilosrdnu borbu za vlast, stalne okršaje s policijom i njegov nezasitan apetit za ženama, novcem i moći.

Serija je osvojila 2 Zlatna globusa (Steve Buscemi i Kelly MacDonald) 2011. zatim iste godine 8 Emmyja, ukupno tridesetak različitih nagrada i pedesetak nominacija. Pred nama je 12 uzbudljivih epizoda prve sezone.

Komentari

Glumci