Budva na pjeni od mora - Sapunice | Sapunice

Budva na pjeni od mora

( Budva na pjenu od mora )

Budva_na_pjeni_od_mora.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Crna Gora / Srbija

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 24

REDATELJ: Milan Karadžić

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

RTL Televizija donosi dašak ljeta na male ekrane, i to u obliku najnovijeg hita s crnogorskog tržišta, priču o modernom Romeu i Juliji koji se vole unatoč različitim klasnim i moralnim vrijednostima koje gaje njihove obitelji. On je Luka Radmilović (Momčilo Otašević), mladi student književnosti iz Nikšića koji se ljeti bavi ribarenjem kako bi zaradio dodatni džeparac. Dolazi iz stare budvanske, radničke obitelji koja živi čestito, iako ih pogađaju financijske poteškoće.

Glava obitelji Radmilović je Lukin tata Jovo (Mladen Nelević), udovac i umirovljeni policajac honorarno zaposlen kao voditelj osiguranja u jednom budvanskom hotelu. S njima žive Jovina neudana sestra Olga (Dubravka Vukotić Drakić) i djed Joko (Marko Nikolić). Jovo je navikao živjeti usporenim životom i jedva se snalazi u modernom, tranzicijskom dobu, za razliku od kontroverznog tajkuna Save Bačića (Milutin Mima Karadžić), najomraženijeg budvanskog poduzetnika koji kupuje i gradi hotele i nebodere ne mareći za dozvole i protestiranja građana.

Sava živi lagodnim životom kao i svaki pravi, nedodirljivi bogataš: posao mu je na prvom mjestu, rado podmićuje ljude na vlasti kako bi mu ugodili, nema puno vremena za suprugu Nađu (Ljiljana Blagojević), emancipiranu damu koja vodi njegov ured u Podgorici, ali se zato stigne redovito nalaziti s dugogodišnjom ljubavnicom Linom (Milena Marić) koju uzdržava i plaća joj manekenke projekte i studij u Italiji… Savin život uvijek je bio savršen, sve do onog dana kada se njegova kći jedinica i obiteljska mezimica, Bojana (Sanja Jovićević), zaljubi u Luku…

Nakon najpoznatije, ali već pomalo zaboravljene serije „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“ iz 1988. godine, došlo je vrijeme za novi crnogorski hit najbolje produkcije današnjice – „Budva na pjeni od mora“. Prema scenariju Stevana Koprivice, priznatog dramaturga i profesora na Fakultetu dramske umjetnosti u Beogradu i Cetinju, snimljeno je ukupno 12 epizoda čiju režiju potpisuje renomirani Milan Karadžić, a produkciju njegov brat, istaknuti glumac Milutin Mima Karadžić koji upravo u „Budva na pjeni od mora“ utjelovljuje negativan lik tajkuna Save Bačića, te Dragan Đurković, vlasnik beogradske produkcijske kuće “Vision team” koja je seriju obogatila svojom logističkom i tehničkom podrškom. I producenti i redatelj se slažu da će ova serija pridobiti mnoge gledatelje upravo zbog njene tematike jer, osim što prati živote dviju sukobljenih crnogorskih obitelji zbog urbanog načina mišljenja i patrijarhalne sredine, serija se bavi i neizbježnim problemima sadašnjice, poput socijalnih i financijskih problema, izbjegavanjem zakona, korupcijom, pa čak i kritikom društva, te nadasve potrebom za razumijevanjem, suživotom i ljubavlju. Upravo će ta ljubavna priča između dvoje mladih ljudi iz različitih klasnih sredina, na žalost, još više rasplamsati goruće probleme ostalih likova u seriji…

„Sretan sam što je rad i trud ove ekipe, uz tehničku potporu i pomoć „Vision teama“, urodio plodom. Svi smo odradili lavovski posao, iako smo riskirali sa snimanjem serijala u doba krize… Kada smo odlučili snimiti „Budvu“, željeli smo iskoristiti najbolju moguću tehnologiju na tržištu i trudili smo se da izgleda kao popularni serijali koje emitira jedna od najboljih svjetskih TV mašinerija, HBO, i kao da svaka epizoda stoji milijun eura. Vesele me pozitivne reakcije okoline, i baš zbog toga s ponosom mogu najaviti da smo već započeli sa snimanjem druge sezone!“, rekao je Mima Karadžić.

Cijela ekipa koja radi na snimaju serije ponovno se okupila na premijernom prikazivanju pilot epizode u  Budvi prošlog prosinca. Tom je prilikom mlada glumica Sanja Jovićević izjavila da se savršeno snašla u svojoj prvoj televizijskoj ulozi te vjeruje da će se u seriji pronaći svaki gledatelj jer je tematika suvremena. „Još uvijek sam pod dojmom, ali sam jako zadovoljna reakcijom publike, kolega i profesora s fakulteta na moju prvu ulogu“, rekla je Sanja ne skidajući osmjeh s lica. Osim relativno mladih glumaca, poput Sanjinog partnera u seriji, mladog glumca Momčila Otaševića, zatim Milene Marić, Miloša Pejovića i Sanje Lakušić, po crvenom tepihu također su se prošetali i doajeni starog jugoslavenskog glumišta koji su uživali snimajući scene sa svojim ‘nasljednicima’, poput Marka Nikolića (najzapamćenija uloga Dragiše Popadića iz popularne serije „Bolji život” s kraja 1980.-tih), Milorada Mandića Mande (najpopularniji dječji glumac i zabavljač, poznat po ulozi u filmu „Lepa sela lepo gore“), te Dragan Bjelogrlić („Bolji život“, „Kako je propao rokenrol“, serija „Vratit će se rode“…) i Ljiljana Blagojević („Bolji život“, „Policajac s Petlovog brda“, „Miris kiše na Balkanu“).

Dvoje glumaca koji u „Budvi na pjeni od mora“ imaju vrlo zanimljive uloge su Andrija Milošević i Nikola Šoć, koje hrvatska publika ima priliku vidjeti u reality showu „Survivor“ RTL Televizije. I dok se prvi već dokazao kao odličan voditelj showa već četvrtu godinu zaredom, drugi sudjeluje kao najmlađi natjecatelj u borbi za preživljavanjem u Kostariki. Poznatog kazališnog glumca, Andriju Miloševića, već smo upoznali kroz humornu dramsku seriju „Ne daj se, Nina!“ iz 2008. godine u kojoj je glumio Marka, najboljeg prijatelja vlasnika modne kompanije u kojoj i sam radi kao direktor marketinga, dok ćemo glumačko umijeće mladoga manekena Nikole Šoća tek vidjeti. Nakon povratka s Kostarike, Andrija se posvetio snimanju novih nastavaka druge sezone serije „Budva na pjeni od mora“ i kazališnim predstavama, dok Nikola uživa u statusu jednog od najzgodnijih natjecatelja i potencijalnih pobjednika „Survivora“, ali i najpoželjnijih neženja.

Serija „Budva na pjeni od mora“, koja se počela emitirati početkom ove godine na Prvoj srpskoj televiziji, svakim novim nastavkom je privlačila preko milijun i 200 tisuća gledatelja pred male ekrane, a uskoro će, osim u Hrvatskoj, početi emitirati i u Makedoniji (Sitel TV), Bosni i Hercegovini (RTS), Albaniji, Italiji, Rusiji i Ukrajini.

Priču o ljubavi koja ima svoja pravila i  koja ne poznaje ni bogate ni siromašne, gledatelji RTL Televizije moći će pratiti svakog petka u 21.00 sat, a prva epizoda ove hvaljene serije emitirat će se već ovog petka, 20. travnja.

2. sezona

Beskrupulozni Sava Bačić i njegova svita vraćaju se na ekrane RTL Televizije u novim, još zanimljivijim, mračnijim i uzbudljivijim nastavcima druge sezone crnogorske serije „Budva na pjeni od mora“, i to već od petka, 19. listopada u 21 sat!

Uz sve bogatstvo, koje je stvorio vlastitim rukama, Sava Bačić (Milutin Mima Karadžić) je nesretan čovjek kojem u životu u posljednje vrijeme ne ide sve po planu, a k tome ima i problema sa zdravljem. Prema preporuci doktora, Savo napusti Podgoricu i poslovni svijet kako bi na kratko posjetio svoj rodni kraj, Durmitor, gdje će, nada se, pronaći duševni mir. Međutim, tamo će ga preplaviti sjećanja na djetinjstvo, roditelje i siromaštvo, a tu su i bivši prijatelji iz djetinjstva koji su nastavili živjeti od poljoprivrede i govedarstva. Njihove međusobno različite životne sudbine ponovno će u Savi pobuditi želju za dokazivanjem, varanjem i kriminalnim radnjama, ali i razmišljanja o dostojanstvu, o ljudskosti, čovječnosti i junaštvu… Za to vrijeme, Savina supruga Nađa (Ljiljana Blagojević) i kćer Bojana (Sanja Jovićević) iseljavaju se iz velebne vile koju su prodali kako bi vratili novac g. Diboi, te odlaze u luksuzni stan u Budvi. Nađi nije drago što će neko vrijeme živjeti bez Save, ali i dalje inzistira na Bojaninom studiranju u Italiji. Međutim, mala bogatašica Bojana ne mari za školovanje, već uživa u svojoj vezi s ribarom Lukom (Momčilo Otašević) koji sve teže podnosi njihovu klasnu razliku. Jovo Radmilović (Mladen Nelević) rastrgan je između žene koju voli i obaveza prema obitelji, a njegovu sestru Olgu (Dubravka Vukotić Drakić) muče emotivno-ljubavni problemi s jedne strane, te pravila reda i zakona, kojima pripada kao visoko rangirana građevinska inspektorica, s druge strane. Atraktivna Lina (Milena Marić), Savina ljubavnica, dospjet će u ruke lokalnih mafijaša koji će od Save i njegove obitelji tražiti pozamašnu otkupninu za njezino oslobađanje.

Zadovoljni pozitivnim kritikama tijekom emitiranja prve sezone početkom ove godine, izvršni producent i glavni glumac „Budve“, Mima Karadžić, redatelj Milan Karadžić, scenarist Stevan Koprivica i produkcijska kuća „Vision team“ (koja je radila i reality show „Survivor Kostarika“) odlučili su ove sezone podići letvicu i uvesti novitete u glumačkoj postavi i kvaliteti snimanja serije. Pored glumaca iz prve sezone, u novim nastavcima upoznat ćemo se s novim, atraktivnim glumcima poput legendarnog Mirka Vlahovića (film „Posljednji valcer u Sarajevu“ 1990.) koji će tumačiti lik Bore, Savinog prijatelja iz djetinjstva, te jednim od najboljih albanskih glumaca današnjice, Enverom Petrovcijem koji će imati iznimno interesantnu ulogu, dok ćemo se tek upoznati s Anom Vujošević, Simom Trebješaninom, Vesnom Vujošević, Mišom Obradovićem, Jelenom Minić, Ninom Janković, Marijom Karan i Bojanom Maljević. Produkcijski tim začinio je seriju snimajući scene na mnogobrojnim lokacijama diljem cijele Crne Gore, od Tivta, Bara, Podgorice, Cetinja, zatim raznim selima, pa čak i po strmim liticama planine Žabljak. Ova nova, iznimno skupa filmska tehnologija gledateljima će uvjerljivo dočarati živost i dinamičnost novih nastavaka „Budve“, dok će im kadrovi iz zraka pokazati svu ljepotu crnogorskog kraja, a za koje je zaslužan Amerikanac Ron Chapple i njegova ponajbolja oprema za snimanje iz zraka s kojom je već radio na brojnim projektima za renomirane svjetske televizijske kuće poput Discoveryja, BBC-ja, National Geographica…

I ovaj put će u prvom planu biti sukobi bogatih i siromašnih, rat različitih načina razmišljanja, pokušaji izbjegavanja zakona, korupcija i bolni ljubavni jadi, ali na posve nov, još dramatičniji način, pogotovo za nositelja serije, beskrupuloznog pater familiasa Savu Bačića…

3. sezona

Iako je u drugoj sezoni jedva izvukao živu glavu, crnogorski markantni poduzetnik Sava Bačić (Milutin Mima Karadžić) u treću sezonu uplovio je s novom ljubavnicom! Poznati tajkun ostavlja iza sebe sve bivše ljubavi, uključujući i suprugu, te se ludo zaljubljuje u Milu Kovač (Leona Paraminski), vještu manipulatoricu, lažljivicu, ali i pravu zavodnicu koja ne preza ni pred čim u životu da bi dobila što želi, iako je na neki način duboko nesretna, željna ljubavi i osjetljiva. U međuvremenu, njegova kćer Bojana (Sanja Jovićević) i zet Luka (Momčilo Otašević) očekuju prinovu, a Lukina sestra Olga (Dubravka Vukotić Drakić) nada se novoj političkoj karijeri unatoč sudskom procesu za gospodarski kriminal.

Ako je suditi po riječima producenta, redatelja i glavnog glumca Milutina Mime Karadžića, u 40 novih nastavaka dramske serije ‘Budva na pjeni od mora’ gledatelje očekuje mnoštvo šokantnih zapleta, puno akcije brzog ritma te zanimljivih likova.

„Snimili smo uzbudljivu priču u kojoj će gledatelji vidjeti spektakularne vožnje automobilima i jahtama, ljubavne zaplete i prevare, kriminalne obračune, ucjene, pa čak i eskort ubojstva… A rodit će se i jedno dijete!“ rekao je Karadžić.
„U novom ciklusu, uz provjerena glumačka imena koja su sjajno odradila posao u prethodne dvije sezone, poput Andrije Miloševića, kojeg gledatelji znaju iz popularne serije „Andrija i Anđelka“, Ljiljane Blagojević, Mladena Nelevića, Branimira Popovića, Sanje Jovićević, Momčila Otaševića, pojavljuju se i nova lica. Žestokog negativca igra mladi Budvanin Dejo Ivanić, a tu su još i hrvatske uzdanice poput Leone Paraminski, čiji će lik promijeniti Savov život, Ive Gregurevića (Milin otac), Frane Lasića (grof Graziano) i Mirne Medaković (Lukina ljubavnica Ena)“, dodao je Karadžić rekavši kako je u novoj sezoni, koja se snimala pet mjeseci, glumilo više od 120 glumaca i preko 8000 statista.

„Budva na pjeni od mora“ je u prve dvije sezone osvojila ne samo publiku u Crnoj Gori, već i u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, pa čak i u Rusiji, Ukrajini i Njemačkoj. Kreativni producentsko-redateljsko-glumački tandem Karadžić nada se da će i televizije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Tunisu i Maroku prepoznati uspjeh serijala i u skorije vrijeme otkupiti prava za emitiranje.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Savo Bačić

Milutin Mima Karadžić

Savo Bačić

55 godina. Kontroverzni poduzetnik, čovjek koji ne priznaje granice, makar one bile zakonske. Ne pristaje na poraz i neuspjeh, čak ni kada se suoči sa smrtnom opasnošću.

Jovo Radmilović

Mladen Nelević

Jovo Radmilović

55 godina, umirovljeni policajac, honorarno zaposlen u hotelu „Splendid", vlasnika Save Bačića. Udovac, primorac naviknut živjeti usporenim životom, ne snalazi se u modernom, tranzicijskom vremenu. Nasilan, ma koliko se trudio to sakriti.

Joko Radmilović

Marko Nikolić

Joko Radmilović

75 godina. Jovin otac, vječiti komunist i tajni UDBIN suradnik. Prgav, ali nježan prema članovima obitelji.

Nađa Bačić

Ljiljana Blagojević

Nađa Bačić

52 godine. Savina supruga, vrlo stroga, kontrolira sve suprugove poslove, ali ne i njegov emotivni život. Moćna žena koja je nemoćna pred suprugovim avanturama.

Olga Radmilović

Dubravka Vukotić Drakić

Olga Radmilović

45 godina. Neudana, građevinski inspektor. Žena koja se pridržava slova zakona po svaku cijenu, pa makar to naštetilo i njoj i njenoj obitelji. Zaljubit će se, ali će istovremeno doživjeti veliku bol…

Bojana Bačić

Sanja Jovićević

Bojana Bačić

18 godina. Razmažena kćer bogataša kojoj je uvijek bilo dostupno sve, osim ljubavi. Ne zna što hoće i htjela bi imati sve istovremeno. Dogodit će joj se ljubav koja će je oplemeniti.

Luka Radmilović

Momčilo Otašević

Luka Radmilović

20 godina. Sin Jove Radmilovića, student književnosti i ribar. Mladić snažnog integriteta, ljubimac lokalnih djevojaka. Romantična veza s Bojanom Bačić razorit će sav njegov svijet.

Martin

Branimir Popović

Martin

40 godina, kipar i ronilac. Trguje pravim i krivotvorenim amforama. Živi za dan kada će se osvetiti Savi Bačiću za njegov davni grijeh.

Lina

Milena Marić

Lina

30 godina. Femme fatale, foto model na zalasku karijere. Savina ljubavnica, i više od toga. Ujedno i Lunjova djevojka.