Čista ljubav - Sapunice | Sapunice

Čista ljubav

ian9328fin-1024x683

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2017

PRODUKCIJA: Nova TV

BROJ EPIZODA:

REDATELJ: Josip Žuvan, Tanja Golić, David Kapac i Zoran Margetić

AUTOR: Nataša Buljan

https://novatv.dnevnik.hr/serije/cista-ljubav

Sadržaj serije

U glavnoj ulozi serije Čista ljubav upoznajemo lik Tome (Ivan Herceg), samohranog oca prekrasne djevojčice Maše (Dora Arar). Tomo se vraća u rodno mjesto gdje počinje raditi kao smetlar, iako je on zapravo bivši odlikovani inspektor. Naime, Tomo je otkrivši korupciju u policijskom vrhu jedva izvukao živu glavu. Odlučan da istjera pravdu, izgubio je sve. Posao, čast, stan, novac, jedva je izbjegao zatvor. Vraća se u Vrhovac gdje počinje nov život sa svojom kćerkicom. Tomina supruga Helena (Martina Čvek) se teško nosila s neimaštinom i nedaćama koje su im se dogodile, krivila je Tomu što nije bio mudriji i šutio. Kako bi pomogla obitelji, otišla je raditi u Njemačku.

Nedugo nakon što je otišla, javila je Tomi da se zaljubila u svog poslodavca i da se ne vraća. Tako Tomo ostaje sam sa šestogodišnjom kćeri Mašom koju obožava i kojoj tek treba reći da se mama neće vratiti za njezin 7. rođendan kao što je obećala. Po svom dolasku u Vrhovac upoznaje Sonju (Tara Rosandić), lijepu i pomalo povučenu vrtićku odgojiteljicu. Sonja živi u kući na kraju Tomine smetlarske rute sa zaručnikom Rankom. Tomo i Ranko (Momčilo Otašević) znaju se iz djetinjstva, iz Doma u kojem su obojica odrastali – Tomo sa sestrom Brankom (Olga Pakalović) nakon nesreće u kojoj je izgubio roditelje, a Ranko je još kao novorođene ostavljen ispred sirotišta, nepoznatih roditelja.

Unatoč dobnoj bliskosti i sličnim talentima i sklonostima, animozitet i rivalstvo između Tome i Ranka postoje odmalena. Iz Tome teške okolnosti izvlače ono najbolje, čine ga jačom i plemenitijom osobom dok se Ranko razvija u sasvim drugom smjeru. Tomi pomaže i što ima stariju, odlučnu i brižnu sestru te naklonost i pomoć najbogatije žene iz mjesta, Edite (Ksenija Pajić), poslodavke njegovih pokojnih roditelja. Ranko nema nikoga i ništa, osim stigme neželjenog, ničijeg djeteta. Tomo je rano otišao iz rodnog mjesta u Zagreb na policijsku Akademiju, a Ranko u popravni dom, a poslije ostaje u mjestu kao sitni, ali opasan delikvent. Iz Doma se rastaju kao neprijatelji. Sudbina će odrediti da se Tomo i Ranko opet sretnu, u trenutku kada je Tomo opet na životnom dnu, dok je Ranko na vrhuncu, vrlo uspješan poduzetnik pred ženidbom.

Tko će kome pomutiti planove, koje će se sve rane iz prošlosti otvoriti, te kako će se sada odrasli suparnici nositi s novonastalim okolnostima kada nisu više djeca i kada su ulozi daleko veći, otkrit će nam uzbudljivi nastavci nove dramske serije koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Tomo

ian9328fin-1024x683

Tomo je odvažan, iskren, topao i velikodušan čovjek, samohran otac djevojčice Maše. On je čovjek snažne volje i iznimne samokontrole, zaštitnički nastrojen, ozbiljan i odgovoran iako djeluje neopterećeno i opušteno. Brižan je otac, odan brat i prijatelj. Tomu je jako odredilo odrastanje u sirotištu pored malog mjesta, te nakon prometne nesreće starija sestra Branka kao desetogodišnjakinja i on kao šestogodišnjak rano ostaju bez roditelja i završavaju u Domu. Bivši policajac sada radi kao smetlar, a svoj novi posao voli, smatra da je pošten, zaprljaš se, ali bar ti obraz ostane čist. Sve životne nepravde i udarci Tomu nisu ogorčili, ali ga jesu učinili opreznijim i sumnjičavijim prema životu i ljudima. Kćerkica Maša boluje od astme i osnovni je razlog zašto se Tomo ipak prestao boriti sa sistemom - dijete mu je bilo važnije. Događaji koji će uslijediti u Vrhovcu preplest će živote starih rivala Tome i Ranka.

Sonja

Tara Rosandić

Sonja

ian9453fin-1-1024x683

Sonja je teta u vrtiću, Rankova zaručnica.Po zanimanju medicinska sestra, sanja da postane pedijatrica. Obožava djecu. Topla, ljubazna, skromna, vedre naravi i vrlo velikodušna. Inteligentna i obrazovana, čime se nikad ne razmeće. Navikla je stavljati tuđe potrebe ispred svojih i gotovo uvijek postupi onako kako drugima treba. Na njezin život utjecao je isprva očev gubitak posla i velika obiteljska neimaština, a zatim i majčina teška bolest i briga za nju i mlađeg brata. Sonja svoju obitelj voli i nije svjesna da se za njih konstantno žrtvuje. U trenutku kad je upoznajemo Sonja je u velikoj životnoj dilemi. Pred udajom je za Ranka i koleba se. Počinje (vrlo) polako osvještavati da je s njim iz osjećaja dužnosti, a ne ljubavi kao i kakav je i tko je Ranko zapravo.

Ranko

Momčilo Otašević

Ranko

ian9216fin-1024x683

Ranko je Sonjin zaručnik.Poduzetnik, lokalni moćnik i vlasnik casina, trkališta i budući vlasnik raskošnog resorta. Legalnim poslovima skriva pravi izvor zarade - kriminal. Iznimno je inteligentan i zna biti vrlo šarmantan pa čak i velikodušan kad želi. Uglavnom je ambiciozan, arogantan, pohlepan, posesivan, egoističan, bez straha, opasan, ciničan i duboko ogorčen što je djetinjstvo proveo u sirotištu kao ničiji sin. To kompenzira statusnim simbolima i neutaživom željom za javnim priznanjem i moći. Još kao mali odlučio je dokazati svima da je bolji i važniji od drugih. Uz pomoć poslovne partnerice i usputne ljubavnice Snježane stvara poslovno carstvo. Casino As je donedavno bio i bordel te poprište mnogih mutnih poslova i dogovora, gdje je ugošćavao kriminalce i političku klijentelu iz cijele regije zbog čega je stekao puno političkih i poslovnih veza. U trenutku kad upoznajemo Ranka, priča s prostitucijom je završena, on želi legalizirati svoje poslove. Ranko je pred ženidbom (Sonja) i ostvarenjem velikog poslovnog plana.

Edita

cista-ljubav-2-ep-3-1024x576

Edita je Tomina bogata susjeda, naizgled vesela i pomalo ekscentrična udovica.Zbog iskričavog karaktera, nepredvidljivosti i silne energije iza leđa u mjestu zovu - Struja. Edita živi sama u vili pored Tomine i Mašine trošne kućice i rado i često im se miješa u život. Uvijek je dobronamjerna, ali ne i taktična pa ni praktična.