Crna ruža - Sapunice | Sapunice

Crna ruža

( Karagül )

Crna ruza

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: FOX

BROJ EPIZODA: 221

REDATELJ: Murat Saraçoğlu

AUTOR: Murat Saraçoğlu

http://www.fox.com.tr/Karagul

Sadržaj serije

Crna ruža je serija čija se radnja odvija u Halfetiju kraj Šanliurfe priča je o dva zaraćena brata i ženi koja s otkrivenom istinom mora nastaviti svoj život.

Najstariji sin u obitelji Kendal uvijek je bio ljubomoran na svog mlađeg brata Murata, i njegova je jedina želja biti jedini nasljednik i vođa obitelji. Međutim, Kendal nema sina koji bi mogao produžiti njihovu premoć. Jedini sin kojeg ima je invalid; ima dvije žene, ali ne i sinove koji bi ga naslijedili.

Njegov brat Murat ima četvero djece. Muratov prvorođeni sin živi s njegovim starijim bratom i ženom s kojom je sklopio vjerski brak. Oni odgajaju njegova sina, a zauzvrat se Murat seli u Istanbul gdje vodi drugačiji život. Ima dvije kćeri i sina sa svojom službenom ženom Ebru. Ebru ne zna za taj tajni život koji joj skriva, misli da je njezin prvorođeni sin mrtav. Ona je daleko od sela i tamošnje tradicije.

Jednog dana Ebru dobiva vijest da se njezin muž izgubio na rijeci Eufrat u Šanliurfi. Tada se cijeli njezin život mijenja i ona se sama mora suočiti s istinom. Zaglavljena je između prve supruge svog muža, djeteta za koje je mislila da ga je izgubila, ubojice svog muža, njegova brata Kendala i svojih kćeri koje su revoltirane. Murat je izgubio sav njihov posjed, založio ga je i bankrotirao. Ebru je ostavljena sama, bez novca, u svijetu laži.

“Toliko sam se molila da se vratiš, da sve ovo bude samo noćna mora… Nisam bila toliko uplašena ni kad mi je otac umro. Molim te, ne ostavljaj me samu! Molim te, Murate, vrati se! Ne ostavljaj nas same!” – riječi su koje je Ebru često izgovarala nakon što je ostala sama.

Žena koja nikad nije napuštala zidove svoje rezidencije i muškarac koji ju je ostavio da živi u laži. Ona je potpuno sama s istinom s kojom se suočava. Sada se mora boriti za sve to što je izgubila. Mora se zauzeti za svoju djecu i početi sve ispočetka u jednom udaljenome mjestu. “Crna ruža” je priča o ženi koja se ponovno rađa ondje negdje daleko od svog doma.

Već u prvim nastavcima naslućujemo kako  Ebru kasno shvaća da je njezin muž jedna velika laž. Ali i “istina” će je skupo stajati.  Murat jednog jutra izlazi iz kuće, kaže joj da ide u Halfeti i da će se vratiti navečer. Nakon ovoga će se početi otkrivati Ebruin svijet isprepleten laži! Ebru je sa svoje troje djece zapela u bezizlaznoj situaciji.

Hoće li Murat biti pronađen? Hoće li Ebru uspjeti saznati što se zapravo dogodilo Muratu? Sad je život poziva na borbu za sve ono što je izgubila. Život je zove da se drži čvrsto na nogama zbog svoje djece i da krene iz početka.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Ebru Sezgin Šamverdi

Ece Uslu

Ebru Sezgin Šamverdi

Ece-Uslu-ttt

Sretno živi sa suprugom Muratom, no iznenada dobiva vijest o njegovu samoubojstvu u Halfetiju pa odlazi onamo. Ondje započinje život sa suprugovom obitelji. Budući da ih zapravo nikada nije upoznala, sada doznaje tko je bio njezin suprug.

Baran Šamverdi

Mert Yazıcıoğlu

Baran Šamverdi

Mert-Yazicioglu-tttt

On je Ebruin i Muratov sin. Kao dijete je odvojen od Ebru pod izlikom da je umro pri porođaju i povjeren Narin s kojom je Murat bio u vjerskom braku.

Kendal Šamverdi

Mesut Akusta

Kendal Šamverdi

Mesut-Akusta-ttt

Muratov je stariji brat zaslijepljen ambicijom i pohlepom. Samo je zato mlađeg brata pokušao udaviti u rijeci. Ima dvije supruge. Prva mu je rodila sina s teškoćama u razvoju. Asimu ne pridaje nimalo pažnje. Supruga Emine mu pada u očima i kao drugu suprugu dovodi Ozlem. Ali kad ona ostane trudna s djevojčicom, on jednoj od radnica u tvornici napravi sina.

Firat Merdžan

Yavuz Bingöl

Firat Merdžan

Yavuz-Bingol-ttt

On je Muratov rođak i Narinin stariji brat. Pred kćeri je suprugu napao nožem. Dugo je bio u zatvoru. Razdvojen je od kćeri i zaljubljen u Ebru.

Kadrije Šamverdi

Şerif Sezer

Kadrije Šamverdi

Serif-Sezer-ttt

Muratova, Kendalova i Melekina majka. Pokušava sve dovesti u red strpljenjem, iskustvom, autoritetom i ugledom.

Narin Merdžan

Özlem Conker

Narin Merdžan

Ozlem-Conker-tttt

Ona je Muratova rođakinja. Kao dijete gubi roditelje i odlazi živjeti s tetom Kadrije te sklapa vjerski brak s Muratom. Njoj je povjeren Ebruin sin Baran, no ona stalno pati jer Murat voli Ebru i živi s njom. Ebruin dolazak sa sobom donosi teške dane za Narin.

Murat Šamverdi

Özcan Deniz

Murat Šamverdi

Ozcan-Deniz-ttt

Sin ugledne i bogate obitelji s istoka Turske. Sretno živi sa suprugom Ebru u Istanbulu. Njegov ga brat Kendal, za vrijeme posjeta obitelji, u ljutnji baca u rijeku Eufrat i on nestaje na neko vrijeme. Ponovno se vraća u 41. epizodi serije.