Dama pod velom - Sapunice | Sapunice

Dama pod velom

( La dama velata )

Dama-pod-velom

ZEMLJA PROIZVODNJE: Italija

GODINA PROIZVODNJE: 2015

PRODUKCIJA: Rai 1

BROJ EPIZODA: 12

REDATELJ:

AUTOR: Lucia Zei

http://www.ladamavelata.rai.it/dl/portali/site/page/Page-6429b07a-1966-407a-8982-865b3e5c20e0.html

Sadržaj serije

Clara Grandi Fossà je mlada, otmjena žena slobodna i buntovna duha, koju su razdvojili od njezina brata blizanca i prisilili na unaprijed dogovoreni brak. Usprkos tomu, ona se zaljubljuje u svoga muža i bori se da pridobije njegovu ljubav. No postaje žrtvom zavjere svoje tete i rođaka koji su joj odlučili oteti nasljedstvo i uništiti brak, izazivajući ljubomoru i insinuirajući moguću nevjeru. U potrazi za istinom, Clari se počinju priviđati stvari i naposljetku doživljava živčani slom.

Jednoga je dana netko pokuša ubiti, ostavivši je da se utopi u rijeci Adige ….

Clarino tijelo nikada nije pronađeno. Svi misle da je počinila samoubojstvo. Ali Clara je živa i vraća se svojoj obitelji, prerušena, lica sakrivenog ispod crnoga vela, u potrazi za istinom i sa željom da kazni krivce.

Serija “Dama pod velom” izvrsno oslikava život u sjevernoj Italiji krajem 19. stoljeća, objedinjujući elemente melodrame i kriminalističkog žanra.

Žena odjevena u crno, tamne kose zategnute u punđu, lica sakrivenog iza vela promatra gospodina koji rida nad grobom svoje žene. Nikada nije vidjela nikoga da tako neutješno plače. No, je li njegova tuga iskrena? Je li doista volio svoju ženu ili je sve to samo varka? Plače li zato što žali za njom ili zato što se kaje? Prva joj je pomisao bila da mu potrči u zagrljaj, da mu kaže kako se njegova žena nije utopila u rijeci kao što svi misle, kako je bila nesretna, ali ga je voljela i da ga pita kako je njihova mala djevojčica, Aurora. No iznenadno sjećanje na udarac bičem preko lica je prestraši. Još uvijek osjeća pulsirajuću bol u rani. Još uvijek se sjeća ruku čovjeka koji ju je bacio u rijeku… Topota konjskih kopita. Huka rijeke. Guido, jesi li to bio ti? To je ono što ga žena u crnom, grofica Clara Grandi Fossà, želi pitati. Jesi li ti onaj koji me gledao kako se utapam? No njezin je muž već isplakao sve suze i krenuo ka svojoj kočiji.

Tko je Clara Grandi Fossà, žena u crnom, za koju svi misle da se utopila u mračnim dubinama rijeke?

Kakva je njezina priča?

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Clara Maria Elena Grandi Fossà

Miriam Leone

Clara Maria Elena Grandi Fossà

Miriam-Leone

Guido Andrea Fossà

Lino Guanciale

Guido Andrea Fossà

Lino-Guanciale

Matteo Staineri

Jaime Olias

Matteo Staineri

Jaime-Olias

Cornelio Grandi

Andrea Bosca

Cornelio Grandi

Andrea-Bosca

Adelaide Grandi

Lucrezia Lante della Rovere

Adelaide Grandi

Lucrezia-Lante-della-Rovere

Vittorio Grandi

Luciano Virgilio

Vittorio Grandi

Luciano-Virgilio