Đavolja odvjetnica - Sapunice | Sapunice

Đavolja odvjetnica

( Harry's Law )

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 34

REDATELJ:

AUTOR: David E. Kelley

http://

Sadržaj serije

Mrzovoljna i nekad uspješna  pravnica naglo je otpuštena i prisiljena potražiti svježi početak. Pronalazi ga kad joj se svijet sudari s Malcomom Daviesom (Aml Ameen) – problematičnim studentom prve godine prava i dobra srca kojem očajnički treba njezina pomoć. Harry odluči tada otvoriti vlastitu odvjetničku tvrtku u napuštenoj prodavaonici cipela u opasnoj četvrti Cincinnatija. Adam Branch (Nathan Corddry), odvjetnik iz velike tvrtke je načuo za Harrietin posao te joj nudi svoju pomoć dok ne stane na noge. Nakon samo jednog slučaja, odluči da tamo želi i ostati. Harry, Malcom i Adam, zajedno s pomoćnicom Jennom Backstrom (Brittany Snow) spremni su na sve izazove koji ih očekuju…

Od scenarista i producenta nagrađenog Emmyjem Davida E.Kelleyja (Bostonsko pravo, Pravda za sve, Ally BcBeal) stiže nova serija ´Đavolja odvjetnica´.Glavnu ulogu u seriji  tumači Oscarom i Zlatnim Globusom nagrađena američka kazališna, filmska i TV glumica Kathy Bates zapamćena po ulozi psihopatkinje u fimu ´Misery´, za koju je i dobila ove prestižne nagrade.

Nagrade:

– 2012. nagrada Gracie Allen Awards – najbolja dramska serija

– 2012. nagrada Young Artist Awards za najboljeg glumca u TV seriji od 14 do 17 godina (Trevor Jackson)

– 2011. nagrada Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji (Paul McCrane za ulogu Josha Peytona) te nominacija za najbolju glavna glumica u dramskoj seriji (Kathy Bates)

– 2 nominacije za Emmy 2012. godine – najbolji gostujući glumac u dramskoj seriji (Jean Smart) i najbolja glavna glumica u dramskoj seriji (Kathy Bates)

– 2012. nominacija za nagradu Screen Actors Guild Awards u kategoriji za najbolju žensku glumicu u dramskoj seriji (Kathy Bates)

Komentari

Glumci