Dharma i Greg - Sapunice | Sapunice

Dharma i Greg

( Dharma & Greg )

DHARMA_AND_GREG_III_000_21.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 1997

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 119

REDATELJ:

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Dharma i Greg popularna je humoristična serija o dvoje mladih koji dolaze iz posve različitih okružja, ali svojom ljubavi nadjačaju sve konvencije i razlike koje ih čine nespojivima i ostaju zajedno unatoč neslaganjima njegovih i njezinih roditelja.

Dharma Finkelstein, instruktorica joge i trenerica pasa iz San Francisca, odgojena u hipi okružju svojih roditelja, svemu prilazi sa strašću, otvorenim entuzijazmom i iskrenošću koja dovodi u nedoumicu ljude oko nje. Dharma duboko vjeruje u ljubav na prvi pogled, pa kad slučajno sretne Grega, odluči ga pronaći. Par dogovori spoj i već tada se zaljube jedno u drugo. Greg je ponesen njezinom energijom i par se vjenča tu večer. Ali time nisu oduševljeni njezini hipi roditelji Larry i Abby, koji sumnjaju u održivost veze u sklopu tradicionalnih institucija, a još manje njegovi roditelji plave krvi Kitty i Edward. Zapanjeni su čak i Dharmini i Gregovi prijatelji koji im proriču kratku zajedničku budućnost.

Tako počinje ta laka i pitka serija, komedija zabune koja na svoj način progovara o dva lica suvremene Amerike.

Dharmu glumi Jenna Elfman i za ulogu u toj seriji 1998. osvojila je Zlatni globus za najbolju žensku ulogu. Godine 1998. i 1999. osvojila je i TV Guide Awards kao najomiljenija glumica u humorističnoj seriji. Ta glumica koja je završila i baletnu školu nastupala je mnogo u kazalištu, a i zapažena je po ulogama u mnogim filmovima: Keeping the Faith, ED TV, Krippendorf’s Tribe, Grosse Point Blank, Town and Country.

Grega u seriji glumi Thomas Gibson, školovan glumac koji je iza sebe ostavio mnoge serije u rasponu od komedija (za Dharmu i Grega nominiran je za Zlatni globus za najbolju mušku ulogu) do drama (Chicago Hope), a uskoro ćemo ga na HTV-u gledati i u novim epizodama serije “Zločinački umovi”. Nastupio je i u mnogim filmovima, a najpoznatiji je Kubrickov “Oči širom otvorene”.

Komentari

Glumci