Dila - Sapunice | Sapunice

Dila

( Dila Hanim )

dila

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2012

PRODUKCIJA: Star TV

BROJ EPIZODA: 62

REDATELJ: Onur Tan

AUTOR: Zülküf Yücel

https://tr-tr.facebook.com/DilaRizaDilaHaniM

Sadržaj serije

Ihsan je upisao studij prava u Istanbulu. Azer pak nije imao ni najmanju namjeru studirati. Ono što ga zanima jest prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvijek bio živ, a Dila je bila dijete, živjeli su u malenom radničkom smještaju s vrtom. Lijepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti ni na koga nije obraćala pozornost. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dvije zaruka, uz odobrenje obitelji su se vjenčali. Mladoj Dili nije bilo lako donijeti odluku te je morala birati između dobro plaćenog posla u Italiji i vjenčanja s Ihsanom. Dila je odabrala Ihsana, ali niti jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj….asasdads

Komentari

Glumci

Riza Selamoglu

Erkan Petekkaya

Riza Selamoglu

Erkan-Petekkaya-tt.jpg

Riza-Beg je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je obitelji Selamoglu te je na sebe preuzeo odgovornost za svoju obitelj. Zbog svog junaštva i poštenja je cijenjen kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo prije tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dvije majke.

Dila Barazoglu

Hatice Şendil 

Dila Barazoglu

Hatice-Sendil-tt

Dila je mlada djevojka u dvadesetim godinama.  Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu.

Seyit Barazoglu

Engin Senkan

Seyit Barazoglu

Engin-Senkan-tt.jpg

Sejit-Beg je glava obitelji Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolici poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvijek je bio pravedan i prema svima se lijepo ophodio: kako prema ljudima koji su živjeli na njegovu imanju i koje je uzdržavao, tako i prema do svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je još prije mnogo godina te se iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana i mlađeg Azera.

Ihsan Barazoglu

Can Nergis

Ihsan Barazoglu

Ihsan-Barazoglu-tt

Ihsan je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet te je pet – šest godina dolazio u konak samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu pretjerano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija zaljubio preko ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje ljepoticu nad ljepoticama, Dilu, te se zaljubi u nju. Nakon godinu – dvije zaruka, mladi par se vjenča i preseli u konak.

Azer Barazoglu

Necip Memili

Azer Barazoglu

Necip-Memili-tt.jpg

Azer je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije niti najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan očevim načinom na koji upravlja zemljom.

Melike Selamoglu

Hülya Darcan

Melike Selamoglu

Hulya-Darcan-tt.jpg

Melike je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio dvije žene, a Melike je Rizina majka.

Fatma Selamoglu

Ayfer Dönmez

Fatma Selamoglu

Ayfer-Donmez-tt.jpg

Fatma je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da nitko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno vidio ju je Azer iz obitelji Barazogluovih i ludo se zaljubio.

Sultan Barazoglu

Yonca Cevher

Sultan Barazoglu

Yonca-Cevher-tt.jpg

Sultan je Azerova žena koja je s vremenom počela sličiti svome mužu. Nekoć je Sultan bila obična djevojka iz sela, ali kad je postala snaha  Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem i obitelji Barazoglu trebao upravljati Azer.