Dinastija - Sapunice | Sapunice

Dinastija

( Dynasty )

Dinastija

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 1981

PRODUKCIJA: ABC

BROJ EPIZODA: 220

REDATELJ: Irving J. Moore

AUTOR: Richard i Esther Shapiro

http://abc.go.com/

Sadržaj serije

Radnja serije se odvija u američkom gradu Denveru, u saveznoj državi Colorado, i prati život bogate naftaške obitelji Carrington.

Na početku serije moćni naftni magnat Blake Carrington (John Forsythe) planira vjenčanje s mladom Krystle Jennings (Linda Evans), svojom bivšom tajnicom. Lijepu i iskrenu Krystle, koja još ne poznaje Blakeov svijet, obitelj Carrington dočeka hladno. Posluga joj se obraća svisoka, a Blakeova tvrdoglava i promiskuitetna kći Fallon (Pamela Sue Martin) joj zamjera. Premda je odan Krystle, Blake je previše zaokupljen svojom tvrtkom Denver-Carrington i ne vidi s čime se Krystle suočava. Jedini saveznik joj je Blakeov sin Steven (Al Corley) koji se s ocem ne slaže zbog različitih političkih stavova i Stevenova odbijanja da jednog dana preuzme Carringtonovo carstvo.

Fallon bi bolje zamijenila oca, ali je kao ženu podcjenjuju i smatraju gotovo ukrasom njezina oca Blakea, a ona svu energiju troši na poigravanje mnogobrojnim udvaračima…

Serija prati pothvate obitelji Carrington i Colby iz Denvera u Coloradu, dinastija koje su se obogatile na nafti, te njihovo zgrtanje moći i novca manipulacijama. Nakon što se 1981. godine pojavila na američkoj televiziji, serija je tijekom prikazivanja, do 1989., postigla iznimnu gledanost i popularnost i u svijetu.

Iako je prva sezona imala solidnu gledanost, popularnost serije u drugoj sezoni naglo raste dolaskom Joan Collins u ulozi Blakeove bivše žene, spletkarice Alexis, te je serija ušla među dvadeset najgledanijih. Ujesen 1982. serija je bila među deset najgledanijih, a na proljeće 1985. bila je na prvome mjestu u SAD-u.

Dinastija je nominirana za Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju svake godine od 1981. do 1984., a osvojila ju je 1984. Prikazivanje serije pratila je i uspješna proizvodnja modnih i luksuznih proizvoda, a snimljen je i spin-off Colbyjevi.

Ukupno je snimljeno 220 nastavaka, a u listopadu 1991. emitirana je i dvodijelna mini-serija Dinastija: Okupljanje.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Blake Carrington

John Forsythe

Blake Carrington

John Forsythe ttt

Krystle Grant Jennings Carrington

Linda Evans

Krystle Grant Jennings Carrington

Linda Evans ttt

Fallon Carrington

Pamela Sue Martin

Fallon Carrington

Pamela Sue Martin ttt

Matthew Blaisdel

Bo Hopkins

Matthew Blaisdel

Bo-Hopkins

Claudia Blaisdel Carrington

Pamela Bellwood

Claudia Blaisdel Carrington

Pamela Bellwood ttt

Steven Carrington

Al Corley

Steven Carrington

Al-Corley-ttt

Jeff Colby

John James

Jeff Colby

John James ttt

Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowan

Dinastija

Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowan

Joan Collins ttt