Divlja mačka - Sapunice | Sapunice

Divlja mačka

( La Gata )

Divlja-macka-najava

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2014

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 122

REDATELJ:

AUTOR: Ines Rodena

http://television.televisa.com/us/telenovelas/la-gata/

Sadržaj serije

Esmeralda (Maite Perroni), koju svi zovu Divlja mačka, odrasla je u slamu u predgrađu u bijednim uvjetima; od malih nogu živjela je s Doñom Ritom koja ju je iskorištavala i slala je da prosi na ulicama ili prodaje slatkiše kako bi „zaslužila hranu i smještaj“.

U djetinjstvu se sprijateljila s Pablom (Daniel Arenas), bogatim dječakom kojem je stalo do nje i koji joj pomaže bez znanja majke Lorenze (Laura Zapata), koja ima predrasude prema Divljoj mački zbog njezina društvenog statusa i odbija kontakt sa siromašnim neobrazovanim ljudima.

Esmeralda je s vremenom izrasla u prelijepu ženu. Iako su zajedno odrasli, Pablo primjećuje da prema njoj osjeća nešto više. Nakon što to napokon prihvati, priznaje joj da je voli i obavještava roditelje da će se oženiti njome kad je bude mogao materijalno zbrinuti. Njegov otac Agustin (Juan Verduzco) pretvara se da se slaže s tim planom; istovremeno čini sve što može kako bi ga spriječio da pronađe posao. Lorenza ga pokušava zainteresirati za mladu i bogatu Monicu (Paloma Ruiz de Alda) kako bi zaboravio na Divlju mačku.

Agustin nagovara Pabla da upiše diplomski studij u inozemstvu kako bi lakše pronašao posao i potom se oženio Esmeraldom. Pablo ne zna da se radi o spletki i prihvaća prijedlog. Esmeraldu ta odluka povrijedi, no ipak je prihvaća jer ima povjerenje u Pablove roditelje. Unatoč svemu, Esmeralda i Pablo bore se za svoju sreću i potajno se vjenčaju prije njegova odlaska. Esmeralda ubrzo saznaje da je trudna i unatoč svim pokušajima da stupi u kontakt s Pablom, njegovi roditelji i Doña Rita sprječavaju da par ponovno bude zajedno. Agustin Pablu kaže da ga je Esmeralda prevarila i da je sad s drugim, a nju istovremeno uvjeri da ju je Pablo ostavio.

Esmeralda se sad može osloniti jedino na Jarochu (Leticia Perdigón), ženu koja je jako voli i koja ju je uvijek štitile od Doñe Rite, te na bezuvjetnu ljubav Fele (Erika Buenfil), žene koju svi smatraju čudakinjom, koja živi u slamu i s kojom se oduvijek dobro slagala. Esmeralda ne shvaća da je Fela ustvari njezina majka Blanca koja je izgubila razum nakon kćerina nestanka i nakon što je njezin muž Fernando de la Santa Cruz (Manuel Ojeda) nepravedno završio u zatvoru poslije ubojstva u samoobrani. Osuđen je zbog prljavih trikova njegova odvjetnika, i dok je bio u zatvoru, uvjerili su ga da su mu žena i kći umrle. Esmeralda je zapravo bila oteta i dovedena Doñi Riti prema naredbi Agustina, istog čovjeka koji je smjestio Fernanda u zatvor.

Napokon je svanuo i taj dan – Esmeralda je rodila blizance, no nije svjesna da upravo tada počinje njezina agonija. Doña Rita, koja se brine samo za sebe, tjera je da se uda za Talijana, čovjeka iz niže klase kojeg smatra bogatim, no koji je zapravo samo opsjednut time da kupi Esmeraldinu ljubav. Čini se da je prisiljena pristati na njegovu prošnju nakon što joj se djeca ozbiljno razbole i jer se on čini kao jedino rješenje problema. Prošlost i sadašnjost ponovno se susreću. Fernando izlazi iz zatvora i zaklinje se na osvetu onima koji su mu nanijeli nepravdu.

Pablo se vraća u zemlju spreman oženiti se Monicom, i dalje uvjeren da ga je Esmeralda izdala. Esmeraldin će se život drastično promijeniti, no zbog ljubavi koju osjeća prema Pablu Divlja mačka će se morati osloniti na svoj snažan i buntovan karakter kako bi se borila za ono što zaista voli; sve to zato što je žena koja želi obraniti svoju jedinu, pravu ljubav.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Esmeralda "La Gata" Cruz

Maite Perroni

Esmeralda "La Gata" Cruz

Maite-Perroni-tttttt

Od ranog djetinjstva odgaja je Doña Rita, koja ju je tjerala da prosi novac i hranu na ulicama kako bi preživjela; Esmeralda je tako izgradila snažan i buntovan karakter. Kao dijete upoznala je Pabla koji joj je postao najbolji prijatelj, no tijekom nadolazećih godina shvaća da je zaljubljena u njega, kao i on u nju. Ipak, svjesna je da pripadaju različitim svjetovima i da se moraju boriti za svoju ljubav kako bi na kraju završili zajedno.

Pablo Martínez Negrete

Daniel Arenas

Pablo Martínez Negrete

Daniel-Arenas-tttttt

Potječe iz imućne obitelji, no vrlo je osjetljiv na bol i nevolje siromašnih ljudi. Mlad je čovjek eksplozivna karaktera koji je neodlučan glede svoje poslovne budućnosti. Zaljubljuje se u Esmeraldu i odlučuje se vjenčati njome, no riskira njihovu vezu odlaskom u inozemstvo; od žene koju voli odvojit će ga sumnje i laži.

Blanca Rafaela de la Santa Cruz

Erika Buenfil

Blanca Rafaela de la Santa Cruz

Erika-Buenfil-tttttt

Lorenza de Martínez Negrete

Laura Zapata

Lorenza de Martínez Negrete

Laura-Zapata-tttttt

Zrela žena čvrstih i radikalnih uvjerenja. Ima društvene predrasude zbog kojih gleda svisoka na siromašne i neobrazovane ljude; siromašni su za nju ološ. Kad shvati da je njezin sin Pablo zaljubljen u Esmeraldu, učinit će sve što je u njezinoj moći kako bi ih razdvojila, s obzirom na to da je već našla savršenu ženu za njega, mladu bogatu djevojku. U stanju je unesrećiti vlastitu djecu kako bi opravdala svoje apsurdne i zastarjele ideale.

Don Fernando "El Silencioso" de la Santa Cruz

Manuel Ojeda

Don Fernando "El Silencioso" de la Santa Cruz

Manuel-Ojeda-tttttt

Mariano Martínez Negrete

Jorge Poza

Mariano Martínez Negrete

Jorge-Poza-tttttt

Odlučan je raditi, čak i uz promjenu imena, samo kako ga ne bi ograničavao očev utjecaj. Ipak, nije spreman odreći se privilegija koje mu omogućuje obitelj. Vlastiti brat Pablo mu je suparnik jer se i on zaljubio u Esmeraldu, no ne želi da roditelji njime manipuliraju kao što to čine s Pablom. Nije ni svjestan kad postane jedan od ljudi od povjerenja Esmeraldina oca, takozvanih „Tihih ljudi“.

Gisela Cienfuegos

Monika Sanchez

Gisela Cienfuegos

Mónika-Sánchez--tttttt

Javier Peñuela

Marcelo Cordoba

Javier Peñuela

Marcelo-Córdoba-tttttt

Doña Rita Olea Pérez

Pilar Pellicer

Doña Rita Olea Pérez

Pilar-Pellicer-tttttt

Leticia "La Jarocha"

Leticia Perdigón

Leticia "La Jarocha"

Leticia-Perdigón-tttttttt