Dona Barbara - Sapunice | Sapunice

Dona Barbara

( Dona Barbara )

DB-najava-1.gif

ZEMLJA PROIZVODNJE: Kolumbija

GODINA PROIZVODNJE: 2008

PRODUKCIJA: Telemundo

BROJ EPIZODA: 191

REDATELJ: Mauricio Cruz

AUTOR: Romulos Gallegos

http://msnlatino.telemundo.com/novelas/Dona_Barbara/

Sadržaj serije

Dona Barbara je telenovela nastala prema istoimenom romanu Romulosa Gallegosa koji je uspješno ukazao na sukob ruralnog područja Južne Amerike i njenih stanovnika s modernom civilizacijom koja sa sobom donosi nova pravila i zakone. U seriji ‘Dona Barbara’ ovaj sukob mentaliteta predstavit će protagonisti nove telenovele Edith Gonzalez, Christian Meier i Genesis Rodriguez.

Priča o moćnoj ženi koja je osvojila barbarsku zemlju te zavladala okrunjena svojom mržnjom i pohlepom bila je prikazana u 40-ak zemalja. Dona Barbara dolazi u sukob s utjecajnim pravnikom Santosom Luzardom koji će napokon iščupati iz Barbarinog srca mržnju prema muškarcima koju je osjećala godinama.

Barbarita Guaimaran je mlada djevojka koja je odrasla u siromaštvu i nesretnim okolnostima. Njen otac je bio kapetan starog broda koji je prevozio razna dobra, a nakon smrti majke Barbaritu je odgojila Eustaquia, Indijanka koja se odluči brinuti za nju nakon majčine smrti. Sudbina spoji Barbaru s Asdrubalom, mladim i obrazovanim avanturistom kojeg je zaposlio njegov otac. Barbara i Asdrubal se ludo zaljube, no zatim Barbara osjeti gorčinu života. Pobunjenici opsjednu brod Barbarinog oca te ubiju njega i Asdrubala. Nemoćna djevojka postaje laki plijen te biva silovana. Polumrtvu, fizički i psihički uništenu djevojku, spasi Eustaquia koja Barbaru nauči tajnama crne magije.

Odrastavši u mržnji, Barbara postaje moćna veleposjednica koja ne preže ni pred čim kako bi ostvarila svoje ciljeve. Zavodeći mnoge i potom ih uništavajući Barbara dolazi na glas opasne žderačice muškaraca.

Njena žrtva je i Lorenzo Barquero, bogati veleposjednik od kojeg Barbara oduzima zemlju i tako postaje moćna veleposjednica. Iz veze s Lorenzom, Barbara rodi Mariselu koju ostavlja da živi u divljini bez ikakvog dodira s civilizacijom. Njena vladavina bude uzdrmana dolaskom odvjetnika i vlasnika susjedne hacijende ‘Altamire’ koji nakon što se vrati u rodni kraj sazna sve o okrutnosti Done Barbare koja je prisvojila i dio njegove zemlje. Zajedno sa svojim zaposlenicima i vjernim prijateljima Santos započne borbu kako bi vratio ono što mu je Barbara oduzela. No, Santos ni ne pomišlja kako će i on podleći čarima fatalne Barbare.

Njegov susret s fatalnom Barbarom u njemu probudi strast koju ne može kontrolirati. Kako bi se oslobodio iz vlasti Barbare, Santos Luzardo svoj spas pronađe u Mariseli koju je odlučio naučiti civiliziranom načinu života. Tako će Santos postati meta Barbarine mržnje i ljutnje, a na hacijendama i tlu Araucae vodit će se okrutna bitka za život iz koje će svatko ponešto naučiti.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Dona Barbara

Edith Gonzalez

Dona Barbara

edith_gonzalez_t

Godinama je Dona Barbara sijala strah među muškarcima i lokalnim stanovništvom te provodila svoj zakon. Njena ambicija i želja za osvetom nemaju granica čak i kada se radi o njenoj vlastitoj kćeri. Njena fatalna ljepota je oružje kojim Barbara osvaja muškarce i gospodari svojim krajem. Ona je gospodarica Araucae, a nema životinje koja može pobjeći iz njenog vlasništva kao ni čovjeka koji može izbjeći njenu okrutnost. Sve što ne može dobiti silom, ona postiže crnom magijom koju je naučila nakon svoje životne nesreće. Santos Luzardo je jedini koje će uspjeti pripitomiti Barbaru.

Santos Luzardo

Christian Meier

Santos Luzardo

christian_meier-t

Santos je ostavio grad i obećavajuću budućnost pravnika kako bi zadovoljio pravdu svoje djedovine. Kada shvati kako su korupcija i zlo koje ga okružuju djelo Barbare, učinit će sve da spriječi njenu zlobu. S inteligencijom i kulturom Santos predstavlja civilizaciju koja je potrebna području koje je pokorila Barbara. Santos također ima svoju Ahilovu petu –Mariselu mladu djevojku čije plemenito srce postane njegova najbolja životna lekcija i budućnost.

Marisela Barquero

Genesis Rodriguez

Marisela Barquero

genesis_rodriguez_t

Marisela je dijete Barbare i Lorenza Barquerea koja mora podnositi teret Barbarine reputacije. Odrasla je kao divlja životinja u džungli nadajući se kako će jednog dana upoznati novi svijet. Njen divlji duh i plemenita duša osvojit će srce Santosa Luzarda. Boreći se za ljubav svog života Santosa, Marisela će postati meta majčine mržnje.

Cecilia Vergel

Katie Barberi

Cecilia Vergel

katie_barberi_t

Sa svojom sestrom Ceciliom i nećakom Santosom Luzardom, Cecilia je ostavila Aracuu nadajući se kako će se jednog dana vratiti. Tamo je ostavila jedinog čovjeka kojeg je voljela - Lorenza Barquera. Nakon sestrine smrti svoj život je posvetila nećaku Santosu kojeg je odgojila. Nakon dva desetljeća vraća se na Altamiru kako bi vratila svoju ljubav, Lorenza. No kada se vrati shvati okrutnu istinu, Lorenzo nije isti čovjek kojeg je ona voljela. Antonio Sandoval će biti čovjek koji će joj vratiti vjeru u ljubav.

Lorenzo Barquero

Roberto Mateos

Lorenzo Barquero

roberto-mateos-t

Lorenzo je imao svijet pod svojim nogama, sve dok u njegov život nije ušla Barbara. Odličan student s idejama sve je izgubio zbog alkohola. Odrekao se svoje duše i zemlje, a jedina nada u životu mu je rođak Santos Luzardo.

Asdrubal

Jencarlos-Canela-t

Zahvaljujući svojoj želji za poslom i inicijativi Asdrubal je postao dio posade Barbarinog oca. Asdrubal je Barbarina jedina čista i iskrena ljubav sve do dana dok ne sretne Santosa Luzarda. Nakon što probudi njenu ljubav, Asdrubal postane i uzrok Barbarine mržnje prema muškarcima. Nakon njegovog ubojstva, Barbara postane žderačica muškaraca koja želi samo jedno - osvetu.asasdads