Dr. Who - Sapunice | Sapunice

Dr. Who

( Dr. Who )

DOCTOR-WHO-najava

ZEMLJA PROIZVODNJE: Velika Britanija

GODINA PROIZVODNJE: 2005

PRODUKCIJA: BBC

BROJ EPIZODA: 52

REDATELJ: Keith Boak

AUTOR: Russell T. Davies

http://www.bbc.co.uk/doctorwho

Sadržaj serije

Christopher Eccleston tumači lik Doctora Whoa, putnika kroz vrijeme iz neke druge galaksije. Njegov Doctor je mudar i duhovit, drzak i hrabar. Izvanzemaljac i samotnjak (teško je održati prijateljstva kad ti posao nalaže da neprestano putuješ prostorom i vremenom), njegova mu logika postaje nužno oruđe u trenutku kad se svijet nađe u opasnosti. No kad su posrijedi veze, osjeća se manjkavo. Zato mu treba Rose. Rose je djevojka iz sadašnjosti zatočena u dosadnom postojanju. Od njihova prvog susreta Doctor i Rose srodne su duše. Oni se razumiju i međusobno nadopunjavaju. Budući da je ništa ne drži kod kuće (ni prezahtjevna majka ni nesretan dečko), ona izabire Doctora i njegovo obećanje da će doživjeti fantastične pustolovine u svemiru. I nije ju iznevjerio.

Rose će tako osujetiti urotu izvanzemaljaca da zavladaju Zemljom, doživjeti smak svijeta milijunima godina u budućnosti, upoznati Charlesa Dickensa i zlog Gletha, te imati priliku da još jedanput vidi svog preminulog oca. No kad se Doctoru na putu nađe neprijatelj za kojega je odavno vjerovao da je mrtav, Rose i cijelo čovječanstvo naći će se u opasnosti da zauvijek nestanu iz svemira. Može li Doctor spriječiti invaziju najljućeg protivnika s kojim se morao pomiriti – Daleksima?

S izuzetnom produkcijom, inovativnim tehnikama Oscarom nagrađene kompanije The Mill, vrhunskom glumačkom postavom i scenarijima britanske spisateljske kreme koju predvodi Russell T. Davies, serija Doctor Who veličanstvena je pustolovina – napeta, dinamična i dirljiva.

Popularnost serije Doctor Who neprestano raste i slijedi kult od Novog Zelanda do Los Angelesa. Nova inkarnacija Doktora proputovat će još dalja prostranstva. Prva epizoda Doctora Whoa emitirala se na BBC-ju 23. studenog 1963. Nakon te uslijedilo je još 600 epizoda, 150 priča i dva TV filma. Prvog Doktora tumačio je William Hartnell. Nakon njega istu je ulogu igralo još sedam glumaca, a Christopher Eccleston deveti je koji se u tome okušao. Među mnogim slavnim glumcima koji su nastupili u seriji našli su se i Lynda Bellingham, Martin Clunes, Sheila Hancock, Nicholas Parsons, Alexei Sayle, Helen Worth, Windson Davies, Brian Blessed i John Cleese.

Komentari

Glumci

Dr. Who

Christopher-Eccleston-t

Christopher-Eccleston-tChristopher Eccleston tumači lik Doctora Whoa, putnika kroz vrijeme iz neke druge galaksije. Njegov Doctor je mudar i duhovit, drzak i hrabar. Izvanzemaljac i samotnjak (teško je održati prijateljstva kad ti posao nalaže da neprestano putuješ prostorom i vremenom), njegova mu logika postaje nužno oruđe u trenutku kad se svijet nađe u opasnosti. No kad su posrijedi veze, osjeća se manjkavo. Zato mu treba Rose.

Rose Tyler

Billie Piper

Rose Tyler

Billie-Piper-t

Billie-Piper-tRose je djevojka iz sadašnjosti zatočena u dosadnom postojanju. Od njihova prvog susreta Doctor i Rose srodne su duše. Oni se razumiju i međusobno nadopunjavaju. Budući da je ništa ne drži kod kuće (ni prezahtjevna majka ni nesretan dečko), ona izabire Doctora i njegovo obećanje da će doživjeti fantastične pustolovine u svemiru. I nije ju iznevjerio. Rose će tako osujetiti urotu izvanzemaljaca da zavladaju Zemljom, doživjeti smak svijeta milijunima godina u budućnosti, upoznati Charlesa Dickensa i zlog Gletha, te imati priliku da još jedanput vidi svog preminulog oca.

Jackie Tyler

Camille Coduri

Jackie Tyler

Camille-Coduri-t

Camille-Coduri-tJackie je Roseina živahna majka. Iako živi u sretnom braku sa Peteom u na zemlji u paralelnoj dimenziji, vraća se u našu dimenziju kako bi se borila protiv Daleksima.

Mickey Smith

Noel Clarke

Mickey Smith

Noel-Clarke-t

Noel-Clarke-tBivši dečko Rose Tyler i suradnik Dr. Whoa koji će mu pomoći u borbi protiv Daleksima.

Daleksim

Nicholas Briggs

Daleksim

dalek-3d-t

dalek-3d-tNeprijatelj koji se nađe na putu Dr. Whoa i za kojega je odavno vjerovao da je mrtav, Rose i cijelo čovječanstvo naći će se u opasnosti da zauvijek nestanu iz svemira. Može li Dr. Who spriječiti invaziju najljućeg protivnika s kojim se morao pomiriti - Daleksima?asasdads