Draga neprijateljica - Sapunice | Sapunice

Draga neprijateljica

( Querida enemiga )

Draga_neprijateljica

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2008

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 110

REDATELJ:

AUTOR: Lucero Suarez

http://www.esmas.com/queridaenemiga

Sadržaj serije

Draga neprijateljica je priča o Loreni i Sari koje su odgajane zajedno u sirotištu i premda su karakterno potpuno različite, vole se kao da su sestre. Lorena sanjari o vlastitoj obitelji i voli kuhati. Sara je materijalistica i oduvijek mrzi sirotište, te je vrlo ambiciozna.

Lorenina je najveća želja da postane kuharica i jednoga dana odluči oprostiti se s redovnicama koje su je odgajale i odlazi studirati kulinarstvo u Mexico. Istoga dana nadstojnica sirotišta otkriva da je Sara ukrala novac. Nakon što se njih dvije suoče, nadstojnica doživi srčani udar i umre. Sara bježi sa svojim ljubavnikom i suradnikom, Chalom, vozačem u sirotištu. Kako bi izbrisala svoju prošlost uzima svoje i Lorenine dokumente u kojima piše da je ona kao dijete ostavljena na smetlištu, a Lorenu je u sirotište donijela baka, bogatašica Hortensia Armendariz. Ispočetka Sara želi pomoći Loreni da se suoči s bakom i zatraži svoja prava, no ubrzo mijenja plan i odluči preoteti joj mjesto u gastronomskom carstvu Armendariz.

Potpuno nesvjesna svega što se događa, Lorena pronalazi posao kuharice u tvrtki svoje bake. Upozna mladog liječnika Alonsa i njih dvoje započnu romantičnu vezu. Sara i Lorena neočekivano se susretnu u tvrtki i Lorenina stalna prisutnost razbjesni Saru. S vremenom Sara odluči uzeti sve što je Lorenino, uključujući i Alonsa i riješiti je se jednom zauvijek. Nakon što Lorena sazna da je Saru napustila baka, rasplače se i počne osjećati prezir prema Hortensiji. U međuvremenu, Hortensia nastoji izbjeći susret sa svima kojima je naudila.

Nakon što Lorena otkrije prave Sarine namjere protiv nje, shvati da nikada nije u potpunosti poznavala osobu koju je voljela kao sestru. Unatoč slomljenom srcu hrabro će se oduprijeti izdaji, prijevari i okrutnosti. Pronaći će novu nadu s nekim za koga nikada nije mislila da će je zavoljeti.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Lorena de la Cruz

Ana Layevska

Lorena de la Cruz

Ana-Layevska-t

Odlučna, jaka, pametna i veoma hrabra. Lorena ima smisao za humor, snažan karakter i nepokolebljivost. Ostaje optimistična usprkos svim nedaćama. Talentirana je za kuhanje. U životu želi postati kuharica i osnovati obitelj. Voli i želi pomagati drugima u rješavanju njihovih problema.

Alonso Ugarte

Gabriel Soto

Alonso Ugarte

Gabriel-Soto-t

Mladi liječnik. Hrabar, zaštitnik i dobar radnik, odgovoran, uglađen, odlučan u svojim stavovima. Dobar sin i brat i, unatoč svojim godinama, cijenjen je liječnik. Medicina i Lorena njegove su strasti. Povjeruje Sarinim lažima i misli da ga je Lorena prevarila te ju ostavi i započinje vezu sa Sarom.

Sara de la Cruz

Carmen Becerra

Sara de la Cruz

Carmen-Becerra-t

Impulzivna, odvažna, ambiciozna, tašta i sebična. Učinit će sve da dobije što želi. Nemoralna je, bestidna, inteligentna i veoma opasna. Pretvara se da je Lorenina prijateljica, no puna je mržnje i zauzima Lorenino mjesto kao Hortensijina unuka. Obožava Hortensiju i njih se dvije dobro slažu. Opsesivno je zaljubljena u Alonsa. Njezin tajni ljubavnik, Chalo, pomagat će joj u njezinim zlim namjerama.

Ernesto Mendiola

Jorge Aravena

Ernesto Mendiola

Jorge-Aravena-t

Iskusan kuhar koji je izdao nekoliko kuharica s receptima, uživa u uspjehu. Voli ukusnu hranu, dobra vina i dobar život. Zavjetovao se da se nikada neće oženiti, možda je razlog to što nikada nije bio istinski zaljubljen. Nestrpljiv je, vrlo strog prema svojim učenicima, čovjek je koji obožava kulinarstvo i ta će ga ljubav zbližiti s Lorenom.

Hortensia Armendariz

Maria Rubio

Hortensia Armendariz

Maria-Rubio-t

Manipulativna, bahata, dominantna, bestidna te velika materijalistica, rasistica i perfekcionistica do granice ludila. Uvijek elegantna i otmjena, voli lijepe i skupe stvari. Razočarana je u sinove i u unuka: Jaime nije inteligentan, Omar se oženio Zulemom, ženom niskog staleža, a Vasco bi se radije brinuo za prirodu nego vodio njezinu tvrtku. Ulaže nadu u Saru, koju smatra srodnom dušom.

Chalo Carrasco

Mike Biaggio

Chalo Carrasco

Mike-BIagio-t

Zgodan, jak i odlučan mladić. Primitivan je, sirov i vrlo senzualan. Prigovara zbog svog nesretnog života i pomanjkanja novca. Sarin je ljubavnik i pomoćnik. Ludo je zaljubljen u nju, no njezin interes za njega sasvim je fizičke naravi. Dat će mu seksualno blaženstvo, no samo kako bi ga kasnije ponizila. On je jedina osoba koja zna istinu i neprekidno ucjenjuje Saru.