Dragocjeni biser - Sapunice | Sapunice

Dragocjeni biser

( Joia Rara )

Preciosa-Perla

ZEMLJA PROIZVODNJE: Brazil

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: Rede Globo

BROJ EPIZODA: 110

REDATELJ:

AUTOR: Duca Rachid i Thelma Guedes

http://gshow.globo.com/novelas/joia-rara/

Sadržaj serije

Godina je 1934. Dvojica navodne braće prežive lavinu u Himalaji. Milijunaša Franza Hausera (Bruno Gagliasso) spasili su budistički redovnici, a Manfreda (Carmo Dalla Vecchia) skupina penjača. Manfred se vraća u Brazil i krije jezivu tajnu: on je onesposobio Franzovu opremu. Zbog Franzove smrti Manfredu se otvara mogućnost da zauzme njegovo mjesto u obiteljskoj tvrtki.

Nakon niza intenzivnih potraga za sinom, arogantni Ernest Hauser (José de Abreu, iz serije Avenida Brasil) povjeruje da je Franz mrtav, pa Manfreda imenuje direktorom grupacije Hauser.

Nakon oporavka u samostanu, Franz se sprijatelji s duhovnim vođom Anandom (Nelson Xavier). Prije povratka u Brazil, redovnik mu kaže da će se ponovno sresti u budućnosti. Franz stiže kući, a Ernest i sinovi mu se vesele. Manfred je razočaran, te smišlja nove planove kako će ga ukloniti.

Igrom sudbine Amélia (Bianca Bin) privuče Fraznovu pozornost nakon što upadne u kuću Hauserovih kako bi prosvjedovala zbog otkaza svoga kolege. Njih se dvoje zaljube i unatoč protivljenju obitelji i Manfredovih spletki, njih dvoje na svijet donesu kći Pérolu (Mel Maia). Zbog svekrovih spletki Amélia završava u zatvoru, a skrbništvo nad njezinom kćeri preuzima Franzova obitelj.

Nakon smrti budista Anande, njegovi učenici putuju u Brazil u potragu za osobom u koju se navodno reinkarnirao. Svi znakovi upućuju na Pérolu. Franz ne vjeruje redovnicima, ali Amélia prihaća njihove dokaze. Djevojčica jedva čeka da se počne školovati u samostanu i pomagati. Ona je ključna da bi se ljubavni žar njezinih roditelja održao i kako bi se sukobi smirili.

Manfred je i dalje zavidan Franzu i ne štedi energiju kako bi uništio Hausere. Njegov novi plan je taj da se udruži sa Silvijom (Nathalia Dill), dizajnericom nakita koja želi osvetiti očevu smrt. Njezin otac je bio nepravedno uhićen zbog Ernesta. Zajedno će sve činiti da razdvoje Améliju i Franza.

Amélia i brat Mundo (Domingos Montagner) žive u sirotinjskoj kući među radnicima. Mundo je Ernestov je neprijatelj i predvodi radničke pobune protiv opresivnog poslodavca. Njihovo suparništvo se produbljuje milijunaševom ljubavi prema Iolandi (Carolina Dieckmann) koja je zaljubljena u Munda. Sirotinjsko naselje u kojemu žive poprište je raznih paralelnih priča u kojima se mukotrpni način života isprepleće s pričama o ljubavi i osveti.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Franz Hauser

Bruno Gagliasso

Franz Hauser

Bruno-Gagliasso-ttttt

Amélia Fonseca Hauser

Bianca Bin

Amélia Fonseca Hauser

Bianca-Bin-ttttttt

Pérola Fonseca Hauser

Mel Maia

Pérola Fonseca Hauser

Mel-Maia-ttttttt

Iolanda López Fonseca

Carolina Dieckmann

Iolanda López Fonseca

Carolina-Dieckmann-ttttttt

Raimundo Fonseca, Mundo

Domingos Montagner

Raimundo Fonseca, Mundo

Domingos-Montagner-ttttttt

Sílvia Lemos Zampari Hauser

Nathalia Dill

Sílvia Lemos Zampari Hauser

Nathália-Dill-ttttttt

Viktor Hauser

Rafael Cardoso

Viktor Hauser

Rafael-Cardoso-ttttttt

Hilda Hauser Baldo

Luiza Valdetaro

Hilda Hauser Baldo

Luiza-Valdetaro-ttttttt