Frikovi - Sapunice | Sapunice

Frikovi

( Psych )

Psych.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2009

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 92

REDATELJ:

AUTOR: Steve Franks

http://

Sadržaj serije

Novi nastavci i dalje prate neobičnog detektiva Shawna koji zahvaljujući svom partneru Gusu rješava i najsloženije slučajeve.

Četvrta sezona započinje godišnjim odmorom Gusa i Shawna. Tamo će ova dva detektiva nanjušiti međunarodnog kradljivca umjetnina. Tijekom nove sezone ‘Frikovi’ će se susresti sa slučajem zatvaranja simuliranog gradića Divljeg zapada u kojem će se početi događati čudne stvari. U Shawnov i Gusov život vratit će se i neki ljudi iz prošlosti, poput svećenika i njihovog učitelja, koji će ih zamoliti za pomoć u vezi jednog samoubojstva. Gus će se ponovno morati  pridružiti pjevačkom kvartetu s fakulteta, kada jedan od članova bude ubijen. ‘Frikovi’ će se u novim nastavcima susresti i s čovjekom koji tvrdi da je vukodlak, a gledatelji će upoznati i novu Gusovu djevojku Ruby.

Peta sezona popularne serije donosi nekoliko poznatih gostujućih imena. Tako će ‘Frikovi’ ugostiti prelijepu mladu glumicu Menu Suvari, zatim Freddieja Prinzea Jr. te glumicu Sheryl Lee poznatu po ulozi Laure Palmer u kultnoj seriji ‘Twin Peaks’.

U novim nastavcima osebujni detektivski dvojac uhvatit će se u koštac sa slučajem ubojstva žene čije je tijelo izvučeno iz rijeke. Također Shawn će pokušati riješiti slučaj ‘Romea i Julije’, kada kćer utjecajnog čovjeka otme ninja. Peta sezona donosi i povratak u prošlost i to u 1990. godinu kada je šef policije Henry Spencer bio novi policajac. Nove probleme u seriju unijet će i mlada djevojka Allison koja će ušetati u policijsku postaju i tvrditi kako je pobjegla serijskom ubojici Yinu.

Zanimljivosti:

– naslovnu pjesmu serije ‘I Know, You Know’, izvodi bend ‘The Friendly Indians’, čiji je član sam autor serije Steve Franks

– ananas se često pojavljuje na ekranu kao motiv u većini epizoda serije ‘Frikovi’

– glumci James Roday i Maggie Lawson su ljubavni par i u privatnom životu

Glumac James Roday za ulogu u ovoj seriji nominiran je za nagrade Imagen, ALMA i Satellite, a i ove godine Dule Hill je nominiran za nagradu Image u kategoriji najboljeg glumca. Gledatelji će u gostujućoj ulozi vidjeti i glumicu  Rachael Leigh Cook.

Komentari

Glumci