Alaina Huffman - Sapunice | Sapunice
Alaina-Huffman

Alaina Huffman

Rođendan: 17. 4. 1980.

Znak: Ovan

Kanadska filmska i televizijska glumica Alaina Hauffman poznata i kao Alaina Kalanj rođena je 17.4.1980. godine u gradu Vancouveru.

Televizijski je debi imala u trinaestoj godini u jednoj obiteljskoj seriji. Kao tinejdžerica okušala se i u manekenstvu nakon što ju je modni agent opazio u lokalnom trgovačkom centru. Osvojivši modne piste Europe i čitavog svijeta Alana se vratila svojoj prvoj ljubavi glumi.

Ubrzo je nagomilala nekoliko uloga u neovisnim produkcijama te glumila u društvu nekih velikih zvijezda poput Matthewa Perrya te Elizabeth Hurley u filmu „Serving Sara“, te sa Mimi Rogers u „Gunmen“.
Na malom ekranu Huffman se pojavljivala i u super popularnim serijama „O.C.” te “Dawson’s Creek”.

Oženjena je i ima dvoje djece.

Filmografija:

Jack Hunter and the Lost Treasure of Ugarit (2008)
Smallville (2008)
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2007)
Painkiller Jane (2007)
Dog Lover's Symphony (2006)
Standing Still (2005)
Medical Investigation (2004)
The Gunman (2004)
With It (2004)
Night Dawn Day (2004)
The O.C. (2003)
Tru Calling (1 episode, 2003)
Quiet Desperation (2003)
Still (2003)
Screen Door Jesus (2003)
Serving Sara (2002)
Dawson's Creek (2002)
Pendulum (2001)
Indefinitely (2001)

Komentari