Alessio Di Clemente - Sapunice | Sapunice

Alessio Di Clemente

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Talijanski glumac rođen u znaku djevice (u podznaku škorpiona), oduvijek je bio prodoran i strastven mladić, fasciniran filmom i kazalištem.

Zbog toga upisao je na glumu u Centro Sperimentale di Cinematografia u Cinecitti.
Nakon diplome posvećuje se kazalištu nastupajući u brojnim predstavama kao što su Penetrazioni, Notturno da donna con ospiti, The Blue Room te La pasione di Giovana, no pravu afirmaciju doživljava tek na Rai televiziji za ulogu protagonista u filmu L’inganno.

Naporan rad i kvalitetan, otvorenost za diskusiju te realističan pristup ulogama kojima nastupa, donio je Alessio Di Clemente  članstvo u Micheal Margottovoj grupi All’Actor’s Center (europskom odsjeku Actor Studios New York, sa sjedištem u Rimu).

Sretno je oženjen sa Yileniom, novinarkom iz Torina. a slobodno vrijeme voli provesti u čitanju, odlascima u kino, ili šetnjama prirodom.

Filmografija:

Incantesimo 9 (2007)
Capri (2006)
Provaci ancora prof! (2005)
Con le unghie e con i denti (2004)
L' inganno (2003)
La palestra (2003)

Something to Believe In (1998)
Code Name: Wolverine (1996)

Komentari