Alison Sweeney - Sapunice | Sapunice
Alison-Sweeney

Alison Sweeney

Rođendan: 19. 9. 1976.

Znak: Djevica

Puno ime joj je Alison Ann Sweeney, visoka je 163 cm, a teška 54 kg.

Američka glumica rođena je 19.9.1976. godine u Los Angelesu.

Prvi put se pojavila na televiziji sa 5 godina u Kodakovoj reklami.

90-tih je vodila bitku sa tjelesnom težinom; naime nosila je veličinu 12 i nije bila debela sa medicinske strane, ali bila je prilično veća od svojih vršnjakinja. Dokumentirala je sve što su časopisi objavljivali o njoj, te je patnje koje su je pratile tijekom života objavila u životopisu po imenu All The Days of My Life (So Far).

Publici je poznata po ulozi Samantha “Sami” Gene Brady u američkoj sapunici Days of our lives, za tu je ulogu zaradila Soap Opera Digest nagradu i Emmya od strane publike. Na setu je od 6.1.1993. godine. 2002. godine sudjelovala je u NBC-jevom showu Fear Factor (u lijesu sa velikim crvima, madagascarskim žoharima i zmijama).

Trenutno živi u Los Angelesu sa suprugom Davidom Sanovom, s kojim je u braku  od 8.7.2000. godine  i s kojim ima sina Benjamina Edwarda (rođenog 25.2.2005. godine). David je prometni policajac (čak se pojavio se u jednoj epizodi Days of Our Lives tumačeči lik policajca).

Filmografija:

Days of Our Lives (1993-2008)
SOAPnet Reveals Hottest Hunks (2005)
TV Guide Specials: Salute to Soaps (2004)
Las Vegas (2004)
American Dreams (2004)
Friends (2001)
Night Sins (1993)
The End of Innocence (1990)
A Brand New Life (1989)
Family Man (1988)
You Ruined My Life (1987)
The Price of Life (1987)
Tales from the Darkside (1986)
St. Elsewhere (1985)
Webster (1985)
Simon And Simon (1984)
American Playhouse (1983)

Komentari