Amanda Louise Holden - Sapunice | Sapunice
Amanda-Holden

Amanda Louise Holden

Rođendan: 16. 2. 1971.

Znak: Vodenjak

Amanda Louise Holden je britanska glumica rođena 16.2.1971. godine u Bishop’s Walthamu. Engleska je glumica poznata po ulozi Sarah Trevanion u “Wild at Heart” i kao članica žiria u “Britain’s Got Talent”.

Amanda je odrasla u selu Waltham Chase u Hampshireu sa majkom Judith i očuhom Leslieom Collisterom. Priključila se “Bishop’s Waltham Little Theatre Company” kada je imala 9. godina i kao najveći utjecaj na njezinu odluku da se bavi glumom spominje Angie Blackford. Sa 16. godina seli sa obitelji u Bournemouth, Dorset i pohađa školu za Dramsku umjetnost i Englesku književnost. Uspješno prolazi na audiciji za Dramsku školu “Mountview Academy”. 1992. godine kada joj je bilo 18. godina, napušta akademiju zajedno sa svojim agentom.

Njezin prvi televizijski nastup bio je kao takmičar u showu “Blind Date” nakon čega postaje poznato lice u cijeloj Britaniji. Nakon uspjeha u seriji “Wild at Heart” glumi u raznim Britanskim serijama kao što su “Smack the Pony2,” Eastenders”, “Hearts and Bones”, “Cutting It”. 2008. godine napušta seriju “Wild at Heart” i nakon toga dobiva ponudu iz CBS-a da nastupi kao prezenter u popularnom dnevnom showu “The Early Show” zajedno sa Harry Smithom i Maggie Rodriguez.

Amanda se 1995 godine udala za komičara Les Dennisa, no par se razveo 2003. godine. 2006. godine rađa svoje prvo djete Alexu. Zatim se 2008. godine udaje za Chrisa Hughesa, glazbenog producenta.

Filmografija:

Pudsey the Dog: The Movie (2014)
Big Top (2009)
TV Burp (2008)
Quick Slip Me a Bride (2008)
Wild at Heart (2006)
Agatha Christie Marple: 4.50 from Paddington (2004)
French and Saunders (2004)
Mad About Alice (2004)
Cutting It (2002)
Celeb (2002)
Now You See Her (2001)
The Hunt (2001)
Hearts and Bones (2000)
Happy Birthday Shakespeare (2000)

The Grimleys (1999)
The Nearly Complete and Utter History of Everything (1999)
Virtual Sexuality (1999)
Smack the Pony (1999)
Don't Go Breaking My Heart (1999)
Kiss Me Kate (1998)
Hale and Pace (1998)
Jonathan Creek (1998)
Thief Takers (1997)
The Bill (1997)
We Know Where You Live (1997)
Intimate Relations (1996)
EastEnders (1994)
In Suspicious Circumstances (1993)

Komentari