Amber Tamblyn - Sapunice | Sapunice

Amber Tamblyn

Rođendan: 14. 5. 1983.

Znak: Bik

Amber Tamblyn je američka glumica rođena 14.5.1983. godine u Santa Monici.

Puno ime joj je Amber Rose Tamblyn.

Kći je glumca Russa Tamblyna i Bonnie Murrayi nećaka Larry Tamblyna. Dennis Hopper, David Lynch and Neil Young kućni su im prijatelji.

Amber su zapazili filmski agenti već sa deset godina kad je glumila u “Pippi Longstocking”. Svjetsku slavu je postigla glumeći Emily Bowen-Quartermaine u sapunici “General Hospital”.

Obožava pisati poeziju, koja joj je objavljena u mnogim uglednim američkim publikacijama, a podjednako uživa plešući, pjevajući i glumeći u kazalištu.

Visoka je 170 cm i obožavatelj je folk pjevačice Ani Difranco. Uspješno se pomoću terapije hipnozom riješila fobije od pauka, zbog koje su čak u seriji General Hospital i promjenili scenarij (izbacili su pauka -kućnog ljubimca iz scenarija i zamijenili ga štakorom)

Filmografija:

Normal Adolescent Behavior (2007)
Spiral (2007)
Babylon Fields (2007)
The Grudge 2 (2006)
Stephanie Daley (2006)
The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)
Without a Trace (2003)
Joan of Arcadia (2003)
CSI: Miami (2002)
The Ring (2002)
The Twilight Zone (2002)
Ten Minutes Older: The Trumpet (2002)
Boston Public (2002)
Prep (2002) (TV)
Buffy the Vampire Slayer (2001)

Johnny Mysto: Boy Wizard (1997)
Live Nude Girls (1995)
Rebellious (1995)
General Hospital (1995)

Komentari