Anahi - Sapunice | Sapunice

Anahi

Rođendan: 14. 5. 1982.

Znak: Bik

Anahi je meksička glumica i pjevačica rođena 14.5.1982. godine u Mexicu.

Karijeru je započela 1988. godine u meksičkom programu Chiquilladas. Kao dijete glumila je u raznim filmovima kao što su: Habia una vez una estrella, Nacidos para morir, El Ganador i Ayudame compadre. Dokazala je da je vrlo talentirana glumica pa je tako još kao dijete nastupala i u mnogobrojnim sapunicama, Muchachitas, Angeles sin paraiso, Madres Egoistas, Alondra, Tu y yo, Mi pequena traviesa i Vivo por Elena.

Također je, usporedno sa filmskom, razvijala svoju glazbenu karijeru kao pjevačica. Za to je vrijeme snimila je tri albuma: Anahi, Hoy es manana? i Baby Blue.

Nakon snimljene druge sapunice dobiva svoju prvu glavnu ulogu kao slatka i nevina Jovana Luna Guerrera u sapunici Primer amor… a mil por hora. Nakon nekog vremena Anahi se suočila sa problemom poremećaja u prehrani s kojim se borila neko vrijeme. Nakon oporavka od bolesti dokazala je da je posve zdrava pojavivši se u meksičkoj hit seriji Clase 406 gdje je tumačila ulogu Jessice Riquelme.

2004. godine pozvana je da odigra glavnu ulogu u meksičkoj seriji Rebelde (2004), gdje je tumačila ulogu Mie.

Filmografija:

MTV tourismo (2007)
RBD: La familia (2007)
La Energia de Sonricslandia (2005)
Rebelde (2004)
Clase 406 (2003)
Primer amor... tres anos despues (2001)
Primer amor... a mil por hora (2001)
Mujeres enganadas (1999)
Inesperado amor (1999)
El Diario de Daniela (1999)
Mi pequena traviesa (1998)
Vivo por Elena (1998)
Mujer, casos de la vida real (1997)
Tu y yo (1996)
Alondra (1995)
Madres egoistas (1993)
El Ganador (1992)
Ayudame compadre (1992)
Angeles sin paraiso (1992)
Nacidos para morir (1991)
Muchachitas (1991)
Habia una vez una estrella (1989)
Super ondas (1989)
Chiquilladas (1988)

Komentari