Andrea Roth - Sapunice | Sapunice
Andrea-Roth1

Andrea Roth

Rođendan: 30. 9. 1967.

Znak: Vaga

Andrea Roth je kanadska glumica rođena 30.9.1967. godine u gradu Woodstocku (Ontario), kao kanađanka, škotsko-nizozemskog porijekla.

Prvi put pojavila se u kazalištu sa jedanaest godina u predstavi “Miracle Worker“ autorice Helen Keller. Za vrijeme studija pristupio joj je modni agent i ponudio angažman manekenke i foto-modela u marketinškoj agenciji u Torontu.

Na velikom ekranu debitira ulogom u mini seriji „ A Woman Of Independent Means“ 1995. godine, prihvativši poziv Sally Field da glumi njezinu kćer Eleanor u tom kratkom komadu, u kojem su se uz nju pojavila i poznata glumačka imena Charles During i Tony Goldwyn.

Bila je gošća u nešto više od 15 televizijskih serijala kao što su „Highlander“, „Dead at 21“, „Porter Lewis Can’t Lose“, uključujući i mini – serije „Change of Place“ i „Spoils of War“. Glumila je u mnogim televizijskim serijama (kao što je hit – serija „CSI“ u kojoj glumi policajku, Karry Ray.), te uz mnoga odlične glumce kao što su Tobey Maguire, Woody Harrelson, John Corbet i Jim Caviezel.

Nedavno je završila dva filma „Rogue“ i „The Skeptic“. U filmu „Rogue“ u kojem glavnu ulogu ima Jet Li, ona glumi ženu Jasona Stathama, a u nezavisnom trileru „The Skeptic“ glumi uz Toma Arnolda i Tima Dalya.

Filmografija:

War (2007)
Last Exit (2006)
Crazy for Christmas (2005)
Chasing Christmas (2005)
CSI: Miami (2005)
Law And Order (2005)
Rescue Me (2004)
The Perfect Husband (2004)
CSI: Crime Scene Investigation (2003)
Miracles (2003)
Lucky (2003)
Highwaymen (2003)
The Untold (2002)
All Around the Town (2002)
The Time Tunnel (2002)
The Agency (2001)
The Stepdaughter (2000)
Diagnosis Murder (2000)
Personally Yours (2000)
Bull (2000)
Dangerous Attraction (2000)

Nash Bridges (1999)
The Pretender (1998)
Burn (1998)
Hidden Agenda (1998)
Players (1997)
Divided by Hate (1997)
Red Meat (1997)
The Outer Limits (1996)
The Sunchaser (1996)
Desert Breeze (1996)
Crossworlds (1996)
A Woman of Independent Means (1995)
Robocop (1994)
A Change of Place (1994)
Dead at 21 (1994)
Spoils of War (1994)
The Club (1994)
Forever Knight (1993)
Highlander (1993)
Sweating Bullets (1993)
Murder, She Wrote (1993)
Counterstrike (1993)
Secret Service (1993)
E.N.G. (1992)
The Good Fight (1992)
Psychic (1992)
Parker Lewis Can't Lose (1992)
Dangerous Curves (1992)
Katts and Dog (1992)
Seedpeople (1992)
My Secret Identity (1990)
The Hitchhiker (1990)
Friday the 13th (1990)
Princes in Exile (1990)

C.B.C.'s Magic Hour (1989)
The Jitters (1989)
Night Heat (1988)
Alfred Hitchcock Presents (1988)

Komentari