Angelique Boyer - Sapunice | Sapunice
Angelique_Boyer

Angelique Boyer

Rođendan: 4. 7. 1988.

Znak: Rak

Angelique Boyer je rođena 04.07.1988. godine u Saint-Claudeu u Francuskoj.

Puno ime joj je Monique Paulette Boyer Rousseau.

1990. godine s obitelji se seli u Meksiko. Kao vrlo mlada, a dijelom zahvaljujući pripremama Luisa de Llanoa, postala je članicom glazbene grupe Rabanitos Verdes (Male zelene rotkvice). Ubrzo nastavlja sa svojim snom da postane glumica. S četrnaest godina upisuje se na Centro de Educacion Artistica.

Dvije godine nakon CEA, Boyer je dobila ulogu u meksičkoj telenoveli Rebelde, koja postaje popularna diljem Latinske Amerike. U toj seriji, u kojoj je sudjelovala sve tri sezone, odigrala je ulogu Victorije (Vico) Paz, mlade i lijepe djevojke s obiteljskim problemima – majka koja izlazi s mlađim muškarcem i koja pokušava zavesti njezinog dečka; stariji brat koji izlazi s njezinom slatkom i bucmastom prijateljicom Celinom (Estefania Villareal), s kojom manipulira; i otac koji je redovito tuče.

Dok je snimala Rebelde, ona i još dvije kolegice sa snimanja – likovi Celina i Jose Lujan – osnovale su bend Citricus (skraćenica: C3Q’S), koji je dobio naziv po voću Citrus. Tri djevojke snimile su samo jednu pjesmu – “No me importa” (Ne zanima me), koja je bila puštana tijekom posebnog koncerta u sapunici te koja je korištena kao soundtrack tijekom ostatka sapunice u scenama kad su likovi bili buntovni. Pjesma je postala omiljena među fanovima, no zasjenio ih je uspjeh grupe RBD, koju čine šest likova iz sapunice Rebelde, i koja se smatra najuspješnijom i najpopularnijom grupom izvođača u Latinskoj Americi.

Nakon Rebelde, Boyer je angažirana za “Bailando por la Boda de mis Sueños” (Ples za vjenčanje mojih snova), humanitarnu emisiju u kojoj su manje sretni natjecatelji upareni sa slavnim osobama kako bi prikupili novac za svoje vjenčanje iz snova. Angelique je osvanula na naslovnicama časopisa “H Para Hombres” (H za muškarce), i za meksičko izdanje časopisa “Maxim”. Godine 2007. počela se redovito pojavljivati u TV seriji “Muchachitas como tu” (Djevojke poput tebe). 2009. godine pojavila se u seriji “Mujeres asesinas” kao nasilni ubojica, ulogom koja je svakako dobrodošla kao kontrast na ‘dobre djevojke’ koje obično utjelovljuje.

Filmografija:

Teresa (2010)
Corazon salvaje (2009)
Mujeres asesinas (2009)
Alma de hierro (2008)
Muchachitas como tu (2007)
Objetos perdidos (2007)
2007 J-ok'el (2007)
Rebelde (2004)

Komentari