Antonija Stanišić - Sapunice | Sapunice

Antonija Stanišić

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Antonija Stanišić je hrvatska glumica rođena 9. 6. 1976. godine u Požegi.

Visoka je 168 cm.

1994. godine maturirala je na IV. Gimnaziju u Zagrebu. Iste godine upisuje studij menadžmenta na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji i paralelno studij slikarstva na Višoj slikarskoj autorskoj školi u Zagebu (u klasi akademskog slikara Igora Modrića). koju Završava 1997. godine. Dvije godine kasnije upisuje Akademiju dramske umjetnost u Zagrebu, odsjek glume u klasi prof. J. Juvančića i J. Ševe. (koju završava 2004. u klasi prof. Helene Buljan i prof. Doris Šarić-Kukuljice), a iste godine dobiva status slobodnog umjetnika. U međuvremenu, 2000. godine diplomira i menadžment na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji.

Od treće godine Akademije profesionalno radi u svojstvu vanjskog suradnika po brojnim kazalištima od Dramskog kazališta Gavella, Gradskog kazališta Komedija, Gradskog kazališta Požega, KUFER-a do Dječjeg kazališta Dubrava, Teatra Gavran i mnogih drugih.

Uz brojna kazališna ostvarenja, Antonija se afirmira u nizu radio-drama (ART, Pepeljuga, Snjegović, Handžo, Pepeljara s majmunskom glavom), kao voditeljica na televiziji (Nora fora, Žutokljunac), te sinhronizaciji mnogih dugometražnih animiranih filmova (Grimove bajke -Snjeguljica, Trnoružica, Zlatna guska, Ivica i Marica; Vjenčanje gospodina Foxa, Moby Dick, Rugratovi u divljini, Hucklebery Finn, Simbad moreplovac, Stari Sultan, Charlotina mreža i brojni drugi u produkciji VIDEON-a).

Antonija Stanišić je dobitnica mnogih kazališnih nagrada, od kojih izdvajamo nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolja glumica u dječjoj predstavi za uloge Boga i Vraga u predstavi “Postolar i vrag” Dječjeg kazališta Dubrava (2004. godine).

Filmografija:

Zauvijek susjedi (2007)
Ajde dan prođi (2006)
Tu (2002)

Komentari