Armando Araiza - Sapunice | Sapunice
Armando-Araiza

Armando Araiza

Rođendan: 17. 3. 1970.

Znak: Ribe

Armando Araiza Herrera je meksički filmski i televizijski glumac rođen 17.03.1970. godine u gradu Mexico City.

Armando je sin redatelja Raula Araiza i glumice Norme Herrera, a brat Raul mu je također glumac.

Njegovo prvo pojavljivanje na TV dogodilo se sa 13 godina u sapunici “El maleficio” gdje je glumio lik Juanita. 1987. sudjeluje u povijesnoj sapunici o meksičkoj revoluciji, u kojoj je glumila Gloria Lane Gilberto, u čijim je filmovima kasnije Armando imao manje uloge.

1988. glumi u filmu ” Itara, el guardian de la muerte” a godinu kasnije vraća se na televiziju  u sapunici “Dulce desafio” zajedno sa Adela Noriegom i Eduardo Yanezom. Nakon toga glumi u nizu poznatih telenovela, po kojima je postao i poznat izvan Meksika.

U privatnom životu Armando je bio oženjen za Elizabeth s kojom ima dvije kćerkice. Par se rastao 2008. godine.

Filmografija:

Un dia en el banco (2009)
Mi pecado (2009)
Desbocados (2008)
Mujeres asesinas (2008)
Cueste lo que cueste (2008)
Barrera de amor (2005)
Contra viento y marea (2005)
Cancionera (2004)
La noche de los Troyanos (2003)
Asi son ellas (2002)
El noveno mandamiento (2001)
Semilla de odio (2000)
Me vale madre que no me quieras (2000)
V.I.H.: El muro del silencio (2000)

Tres mujeres (1999)
Asesinato por traicion (1999)
Yuri mi verdadera historia (1999)
Raza indomable (1998)
El septimo asalto (1998)
Maldito chilango (1998)
El ultimo narco del cartel de Juarez (1998)
Venganza siniestra (1998)
Taxi asesino (1998)
La antorcha encendida (1997)
Doble indemnizacion (1996)
Tres minutos en la oscuridad (1996)
El vuelo del aguila (1996)
Azul (1996)
Una papa sin catsup (1995)
Maria Jose (1995)
Chavos banda (1995)
Amor que mata (1994)
Juana la Cubana (1994)
El silla de ruedas 3 (1994)
Duelo final (1994)
Los temerarios (1993)
Contrabando de esmeraldas (1993)
Circulo del vicio (1993)
Johnny cien pesos (1993)
En espera de la muerte (1993)
Relaciones violentas (1992)
Supervivencia (1992)
Yo soy la ley (1991)
Dos locos en aprietos (1991)
Chicago, pandillas salvajes (1991)
Resucitare para matarlos (1991)
Chicago, pandillas salvajes II (1991)
Hacer el amor con otro (1991)
El silla de ruedas (1991)
Orgia de sangre (1991)
Dentro de la noche (1991)
Odio en la sangre (1990)
Viernes tragico (1990)
Escoria oltra parte de ti (1990)
Un rostro en mi pasado (1990)
Mas corazon que odio (1990)

Dulce desafio (1989)
Atrapada (1988)
Itara, el guardian de la muerte (1988)
Quinceanera (1987)
Lamberto Quintero (1987)
Ases del contrabando (1987)
Senda de gloria (1987)
El maleficio (1983)

Komentari