Barbara Mori - Sapunice | Sapunice
Barbara_Mori

Barbara Mori

Rođendan: 2. 2. 1978.

Znak: Vodenjak

Bárbara Mori Ochoa je urugvajska glumica rođena 2.2.1978. godine u gradu Montevideo.

Barbara se s tri godine, kad su se otac Urugvajac japanskog podrijetla i majka Meksikanka razveli, preselila u Meksiko. Već sa 14 godina radila je kao konobarica i tada ju je zapazio modni dizajner Marcos Toledo koji ju je pozvao da dođe raditi za njega kao model. Kasnije je učila  glumu u Centru ‘El Centro de Estudios de Formación Actoral’. Imale je uloge u par sapunica i jednoj humorističnoj seriji.

‘Rubi’ joj je donijela slavu a nakon nje lijepa glumica je glumila u blockbusteru ‘Žena mog brata’ s Christianom Meierom.

Glumila je i u filmu indijskog producenta ‘Kites’ 2010. godine. Nakon tog filma dijagnosticiran joj je rani stadij raka te je o svojoj bolesti progovorila u dokumentarcu ‘1a Minute’ s ostalim zvijezdama koji su prebrodili rak poput Olivije Newton –John i Melisse Etheridge, dok je naratorica tog dokumentarnog filma bila Kelly McGillis.

Barbara je 2002. godine osvojila nagradu MTV Movie u kategoriji ‘Hottest Girl’ – film ‘Inspiracion’.

Barbara je bila u braku sa glumcem Sergio Mayerom s kojim ima sina Sergio Mayer Mori.

Filmografija:

Alicia en el país de María (2014)
Cantinflas (2014)
Dos Lunas (2014)
Viento en contra (2011)
1 a Minute (2010)
Kites (2009)
Insignificant Things (2008)
Love, Pain and Vice Versa (2008)
Por siempre (2007)
Ugly Me (2006)
La mujer de mi hermano (2005)
Rubí... La descarada (2004)
Rubí (2004)
Amor descarado (2003)
Mirada de mujer: El regreso (2003)
Súbete a mi moto (2002)
Inspiración (2001)
Amores querer con alevosía (2001)

Me muero por tí (1999)
Azul tequila (1998)
Tric Trac (1997)
Al norte del corazón (1997)
Mirada de mujer (1997)

Komentari