Belinda - Sapunice | Sapunice

Belinda

Rođendan: 15. 8. 1989.

Znak: Lav

Belinda Marisol Peregrin Schull je španjolska glumica i pjevačica rođena 15.08.1989. godine u Madridu.

Belinda sa navršene četiri godine s obitelji seli u Mexico City. Otac joj je Španjolac, majka Francuskinja, a ima i mlađeg brata po imenu Ignacio. Riječ je o glumici koja je svoju prvu ulogu odigrala kao desetogodišnjakinja te pjevačici koja je bila nominirana za Latin Grammy Award.

Već kao vrlo mlada, Belinda pokazuje nevjerojatan talent za glumu, kao i za pjevanje.  Sa deset godina dobiva svoju prvu ulogu u TV seriji Amigos X Siempre (“Friends 4 Ever”), dok je najpoznatija po ulozi u kojoj istovremeno glumi jednojajčane blizanke u meksičkoj telenoveli pod nazivom Complices Al Rescate (Partners at Rescue). Za spomenutu seriju snimila je soundtrack, što joj je donijelo nominaciju za Latin Grammy Award.

Kako bi se uključila i u druge projekte, prije početka druge sezone odustaje od snimanja telenovele Complices Al Rescate, a njezinu ulogu preuzima meksička pop pjevačica i glumica Daniela Lujan.

Filmografija:

Mujeres Asesinas 3 (2010)
Camaleones (2009)
Despereaux: Un Pequeno Gran Heroe (2008)
Patito Feo (2007)
The Cheetah Girls 2 (2006)
Corazones al limite (2004)
Complices Al Rescate (2002)
Aventuras En El Tiempo (2001)
Amigos X Siempre (2000)

Komentari