Beren Saat - Sapunice | Sapunice
Beren-Saat

Beren Saat

Rođendan: 26. 2. 1984.

Znak: Ribe

Beren Saat je turska glumica rođena 26.02.1984. godine u Ankari.

Diplomirala je menadžment na sveučilištu Bilkent u Ankari.

Za ulogu fatalne Bihter u ‘Strastima Orijenta’ osvojila je nagradu ‘Beykent University’ za najbolju tursku glumicu. Beren govori engleski i španjolski jezik. Zajedno s Kivancem Tatlitugom posudila je glas turskoj verziji crtanog filma ‘Toy Story 3’. U jednom od rijetkih intervjua Beren je priznala kako su joj omiljeni glumci Mel Gibson i Julija Roberts. Osim glume Beren voli plesati i fotografirati, a povremeno igra tenis. Beren je hodala s Tubinim bivšim dečkom glumcem Bülentom İnalom. Beren je prošle godine osvojila nagradu ‘Style’ turskog izdanja časopisa Elle.

Beren Saat, hrvatskoj publici poznatija je kao Bihter iz ‘Strasti Orijenta’. No upravo zbog uloge Fatmagul ova glumica je dobila angažman u filmu priznatog iranskog redatelja Bahmana Ghobadija (‘Turtles Can Fly’) u kojemu će glumiti s Monicom Belluci. Beren Saat često svrstavaju među najljepše turske glumice, prošle godine proglašena je viceprvakinjom ljepote iza Tube Buyukustun (‘Asi’). Glumica je zaigrala u filmu ‘Pains of Autumn’ s trenutno najpopularnijim turskim glumcem Muratom Yildirimom.  U tom filmu utjelovila je Elenu, grčku prostitutku.

Filmografija:

Muhtesem Yüzyil: Kösem (2015)
Benim Dünyam (2013)
Intikam (2013)
Fasle kargadan (2012)
Fatmagül'ün Suçu Ne? (2010)
Fatmagul'un Sucu Ne (2010)
The Wings of the Night (2009)
Pains of Autumn (2009)
Ask-i memnu (2008)
Remember Darling (2006)
Aska surgun (2005)
Askimizda olum var (2004)

Komentari