Billie Piper - Sapunice | Sapunice
Billie-Piper

Billie Piper

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Billie Piper je britanska pjevačica i glumica rođena 22.rujna 1982 u Swindonu.

Piperin ulazak u svijet zabave počinje kada je još bila tinejdžerica. 1998 postala je najmlađa pjevačica sa prvim mjestom na britanskoj listi singlova sa pjesmom “Because We Want To”. Nakon toga slijedi još jedan broj jedan sa pjesmom “Girlfriend” i izdavanje prvog albuma “Honey to the B”. 1999. nominirana je za dvije BRIT Awards na “Smash Hits Poll Winners’ party” kao najmlađa izvođačica.

Nakon izlaska drugog albuma pod pritiskom slave Piper počinje imati problema sa spavanjem na što je djelomično utjecalo i maltretiranje od strane jedne obožavateljice. 2003. godine Piper odlučuje napustiti pjevanje i vratiti se svojoj prvoj ljubavi glumi. U Londonu uzima tečaj glume i neko vrijeme pojavljuje se u kazališnim predstavama za koje uglavnom dobija dobre kritike.

2004. godine pojavljuje se u filmu “The Calcium Kid”. Nedugo nakon dobivanja uloge u seriji “Doctor Who” dobiva glavnu ulogu u horor filmu “Spirit Trap”. Nakon prihvaćanja od strane publike i kritike Piper se pojavljuje u mnogim serijama većinom BBC produkcije.

U privatnom životu Piper je udana za glumca Laurence Foxa . i imaju sina Winstona Jamesa. Žive u Easebourneu u West Sussexu.

Filmografija:

Secret Diary of a Call Girl (2007)
The Shadow in the North (2007)
Mansfield Park (2007)
Masterpiece Theatre (2006)
Doctor Who (2005)
ShakespeaRe-Told (2005)
Spirit Trap (2005)
Things to Do Before You're 30 (2004)
The Calcium Kid (2004)
Bella and the Boys (2004)
Canterbury Tales (2003)

Evita (1996)
The Leading Man (1996)

Komentari