Biserka Ipša - Sapunice | Sapunice
Biserka-Ipsa

Biserka Ipša

Rođendan: 30. 6. 1950.

Znak: Rak

Biserka Ipša je hrvatska glumica rođena 30.6.1950. godine u Zagrebu.

Akademiju dramske umjetnosti završila je godine 1973. godine i već za vrijeme studija surađuje sa svim pozornicama grada Zagreba. Na studiju postaje stipendistica GDK Gavella gdje je odmah nakon diplome dobila stalni angažman. I dandanas je Gavella njezina matična kazališna kuća.

Ova kazališna, filmska i televizijska glumica dobitnica je brojnih nagrada.

U seriji Najbolji dani ostvarila je ulogu Ruže Hajduk, seoske načelnice,  mudre i autoritativne žene te majke troje djece – Ranka, Tome i posvojene Eme.

Filmografija:

Najbolje godine (2009)
Sve će biti dobro (2008)
Dobre namjere (2007)
Ničiji sin (2008)
Pjevajte nešto ljubavno (2007)
Odmori se, zaslužio si (2007)
Libertas (2006)
Volim te (2005)
Snivaj, zlato moje (2005)
Veliko spremanje (2000)

Maršal (1999)

Adagio (1989)
Smogovci (1983)
Medeni mjesec (1983)

Tri jablana (1976)
Bog igre (1975)
Tojota Korola 1000 (1974)

Komentari