Bojana Gregorić Vejzović - Sapunice | Sapunice
Bojana-Gregoric

Bojana Gregorić Vejzović

Rođendan: 17. 2. 1972.

Znak: Vodenjak

Bojana Gregorić Vejzović je hrvatska glumica rođena 17.2.1972. godine.

1989. završila je VII. Gimnaziju. 1988. diplomirala klavir i klasičnu baletnu školu na Ilirskom trgu. 1996. diplomirala Akademiju dramske umjetnosti. Maturirala klasični balet u Školi za Klasični balet u Zagrebu 1988. te diplomirala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1997. Od 1988-1990. članica klasičnog baletnog ansambla Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu. Od 1996. članica Hrvatskog dramskog kazališta Gavella.

Bojana Gregorić osvojila je brojne nagrade, od kojih izdvajamo: Marul (1996.), Rektorova Nagrada (1996.), Nagrada Hrvatskog glumišta (1997.), Večernjakova Zlatna ruža (1998.), Zlatni Histrion (1999.), Orlando (1999.), Večernjakova Zlatna ruža (1999.), Večernjakova Zlatna ruža (2000.), Večernjakova Zlatna ruža (2004.).

Bojana je visoka je 174 cm. i zaštitno je lice brenda Coconut. Tečno govori engleski i talijanski, a služi se i francuskim. Udana je za glumca Enesa Vejzovića s kojim ima sina Raula.

26. kolovoza 2004. godine Bojana postaje nova ambasadorica UNICEF-a za Hrvatsku. Time se Bojana Gregorić pridružila listi poznatih ambasadora poput Nicole Kidman, Liama Neesona, Ralpha Fiennesa, Sarah Jessica Parker, Glen Close, Diane Ross, Isabelle Rossellini i Phila Collinsa kao i prvom hrvatskom ambasadoru Zlatanu Stipišiću Gibonniju. Kao UNICEF-ova ambasadorica za Hrvatsku, Bojana sudjeluje u podupiranju dječjih prava, projektima mobilizacije sredstava za UNICEF-ove projekte i odašilje poruke hrvatskoj javnosti, posebice mladima, o idejama i vrijednostima koje vode UNICEF u radu s djecom.

Filmografija:

Dolina sunca (2009)
Sve će biti dobro (2008)
Ponos Ratkajevih (2008)
Dobre namjere (2007)
Bibin svijet (2007)
Ne pitaj kako! (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
Nasa mala klinika (2004)
La Femme Musketeer (2004)
Dream Warrior (2003)
Višnje u rakiji (2000)
Novakovi (2000) (TV)
Zauvijek moja (2000)

Božić u Beču (1997)

Komentari