Boris Kodjoe - Sapunice | Sapunice
Boris_Kodjoe

Boris Kodjoe

Rođendan: 8. 3. 1973.

Znak: Ribe

Boris je austrijski glumac rođen 08.03.1973. godine u Beču u, a odrastao je u Freiburgu u Njemačkoj.

Borisova majka psihologinja Ursula je njemica, a otac Eric psihijatar iz Gane. Boris tečno govori tri jezika – engleski, francuski i njemački.

Najpoznatiji je po svojoj ulozi u drami ‘Soul Food’ u kojoj je upoznao svoju suprugu Nicole Ari Parker. Za ulogu u toj drami ovaj glumac je triput nominiran za nagradu NAACP.  Sa svojom ženom je glumio u sitcomu ‘Second Time Around’, a sam je bio i producent  serije.

Trenutno ovaj glumac radi na nastavku filma ‘Resident Evil :Retribution’. U filmski opus ovog glumca spadaju sljedeći naslovi:’Brown Sugar’,’The Gospel'; All About Us’.  Na Broadwayu Boris je debitirao prije dvije godine i to ulogom u klasiku ‘Mačka na vrućem limenom krovu’.  

Oženjen je sa glumicom Nicole Ari Parker s kojom ima kći Sophie Tei Naaki Lee i sina Nicolasa Nerudu.

Boris se nalazi na listi časopisa People među 50 najljepših ljudi svijeta.

Filmografija:

Undercovers (2010)
The Fran Drescher Show (2010)
Resident Evil: Drugi svijet (2010)
The Confidant (2010)
Surogati (2009)
Starship Troopers 3: Marauder (2008)
Nip/Tuck (2007)
Women's Murder Club (2007)
Alice Upside Down (2007)
All About Us (2007)
Crossing Jordan (2007)
Madea's Family Reunion (2006)
If You Lived Here, You'd Be Home Now (2006)
The Gospel (2005)
Second Time Around (2004)
Doing Hard Time (2004)
Eve (2004)
All of Us (2003)
Street Time (2003)
Boston Public (2003)
Brown Sugar (2002)
Soul Food (2000)
For Your Love (2000)
Love and Basketball (2000)
The Steve Harvey Show (1998)

Komentari