Božidar Alić - Sapunice | Sapunice
Bozidar-Alic

Božidar Alić

Rođendan: 24. 12. 1954.

Znak: Jarac

Božidar Alić je hrvatski glumac rođen na Badnjak, 24.12.1954. godine.

Oženjen je za medicinsku sestru Sandu Maroš (zaposlenu na odjelu neurologije u KBC-u Rebro), s kojom je prije vjenčanja bio nešto više od godinu dana u vezi, a trenutno prebivaju u Zagrebu.

Nekad strastveni kockar i jedna od rijetkih javnih osoba koja je pristala otvoreno govoriti o svom nekadašnjem poroku, ovaj zagrebački glumac brine se o svom izgledu i zdravlju. S kratkim prekidima, već godinama je na dijeti. Naime, kako obožava fino jesti, a i sklon je debljanju, pazi što jede, te dnevno popije 25 različitih vitamina, minerala i antioksidansa, a jutro počinje s velikom čašom zelene magme. Za ostanak u dobroj kondiciji, pomaže mu kiropraktičar Viktor Agladius, kod kojeg već godinama odlazi na masažu tijela, a mnogo mu znači duhovna pomoć patera Petra Filića, Rose Brkića i Zdravka Lazića.

Njegovan izgled održava odlascima na tretmane kod svojih dugogodišnjih prijatelja; frizeru i prijatelju Luki Lasoviću, koji se o njegovoj frizuri brine već 27 godina, zatim manikuru i pedikuru kod tete Štefice, koja ga poznaje od rođenja, te s tretmanom lica u salonu svoje prijateljice Branke Habek.

Iako je supruga Sanda bila je protiv, nedavno se odlučio za blefaroplastiku, estetski zahvat kojim je odstranio višak kože i masnih jastučića s gornjih i donjih kapaka koje su ga činile starijim nego što jest. Operaciju mu je obavio dr. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg u Kliničkoj bolnici Dubrava, ali u privatnoj praksi. Zbog takvih kapaka i podočnjaka uvijek je izgledao podbuhlo i godinama je razmišljao o blefaroplastici, no liječnik mi je savjetovao da ju je najbolje napraviti nakon pedesete.

Tijekom gotovo dvosatnog zahvata, izvedenog pod lokalnom anestezijom, kirurgu je pričao viceve, smijao se i zabavljao, neprekidno zapitkujući što će od tog silnog viška kože moći napraviti – rukavice, kravatu ili, pak, remen za sat? Nakon ovog zahvata Božidar Alić odlučio je podvrgnuti još jednoj estetskoj operaciji – liftingu lica, ali tek nakon završetka snimanja telenovele “Ponos Ratkajevih”.

Filmografija:

Najbolje godine (2009)
Ponos Ratkajevih (2007)
Obični ljudi (2006)
Cimmer fraj (2006)
Crveno i crno (2006)
Kravata (2006)
Ljubav u zaleđu (2006)
Zabranjena ljubav (2005)
Pušća Bistra (2005)
Milijun eura (2005)
Ništa od sataraša (2004)
Jerusalemski sindrom (2004)
Duga mračna noć (2004)
Milost mora (2003)
Infekcija (2003)
Sjećanje na Georgiju (2002)
Holding (2001)

Četverored (1999)
Agonija (1998)
Olovna pričest (1995)
The Sands of Time (1992)
Kamenita vrata (1992)
Sestre (1992)
Papa Sixto V (1992)
Pizza Colonia (1991)
Memories of Midnight (1991)

Smrt godisnjeg doba (1988)
Eksperiment profesora Hinčića (1988)
Putovanje u Vučjak (1986)
Zadatak (1985)
Nadia (1984)
Memed My Hawk (1984)
Treci ključ (1983)
U logoru (1983)
O ovom pretužnom događaju (1981)
Obiteljski album (1980)

Živi bili pa vidjeli (1979)
Akcija stadion (1977)

Komentari