Božidar Orešković - Sapunice | Sapunice
Bozidar_Oreskovic

Božidar Orešković

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Božidar Orešković je r ođen 1942. godine u Zagrebu.

Akademiju dramskih umijetnosti pohađao je u Zagrebu.

Nakon studija postaje član ansabla Drame HNK, u kojem je proveo cijelu karijeru. Od mnoštva uloga koje je ostvario u HNK gostovao je u raznim kazalištima diljem Hrvatske.

Filmografija:

Sve će biti dobro (2008)
Ponos Ratkajevih (2008)
Dobre namjere (2008)
Bibin svijet (2008)
Urota (2007)
Živi i mrtvi (2007)
Obični ljudi (2007)
Crveno i crno (2006)
Volim te (2005)
Bitange i princeze (2005)
Snivaj, zlato moje (2005)
Milijun eura (2005)
Slučajna suputnica (2004)
Konjanik (2003)
Kraljica noći (2001)
Je li jasno prijatelju? (2000)

Četverored (1999)
Zavaravanje (1998)
Novogodišnja pljačka (1997)
Zagorje, dvorci (1997)
Kako je počeo rat na mom otoku (1996)
Gospa (1995)
Noć za slušanje (1995)
Krhotine (1991)
Orao (1990)

Ptice nebeske (1989)
Vuk Karadžić (1988)
Priče iz fabrike (1985)
Inspektor Vinko (1984)
Sitne igre (1981)
Baza na Dunavu (1981)

Punom parom (1978)
Mačak pod sljemom (1978)
Pucanj (1977)
Izdaja (1976)
Kapelski kresovi (1974)
Kratka noć (1970)
Pucanj (1970)

Divlji anđeli (1969)

Komentari