Branka Pujić - Sapunice | Sapunice
Branka_Pujic

Branka Pujić

Rođendan: 6. 11. 1963.

Znak: Škorpion

Branka Pujić je rođena 06.11.1963. u Beogradu.

1989. godine diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Beogradu, na odsjeku glume. Simpatična Branka je glumica i profesorica plesa (scenskih igara) na Akademiji dramske umjetnosti u Beogradu.

Dobitnica je i brojnih nagrada; nagrada „Vitomir Bogić“ za ulogu Sylvie Plath te je nagrađena na festivalu Komedije u Jagodini za ulogu Sunčice u predstavi „Braća po oružju“. Zanimljivo je da je ostvarila preko 100 uloga i u radio dramama.

Glumila je u puno poznatih predstava poput „Tramvaj zvan čežnja“, „Don Quijote“, „Jet-set“, „Mačka na vrućem limenom krovu“ te u mnogim drugima, a ostvarila je i zavidan broj uloga na filmskom platnu poput uloge u filmu „Matilda“, gdje je glumila s poznatim glumcem Jeremy Ironsom, u filmu „Sveto mesto“, u američkom „ Brothers Bloom“ s Adrienom Brodyjem i Rachel Weisz, srpskom „Bacio sam čini na tebe“ te u mnogim drugima, kao i u talijanskoj TV seriji „Restaurator“.

Filmografija:

Ruža vjetrova (2011)
Totalno novi talas (2010)
Ma nije on takav (2010)
Najmiliji (2010)
Greh njene majke (2010)
Zauvijek mlad (2009)
Ranjeni orao (2008)
Zaboravljeni umovi Srbije (2008)
The Brothers Bloom (2008)
Vratit će se rode (2008)
Zaustavi vreme (2008)
Pozorište u kući (2007)
Dva (2007)
Božićna pečenica (2007)
Stižu dolari 2 (2005)
Stižu dolari (2004)
Neki novi klinci (2003)
Taksista (2003)
Breg čeznje (2002)
Moja porodica, privatizacija i ja (2001)
Senke uspomena (2000)

Tango je tužna misao koja se pleše (1997)
Svadbeni marš (1995)
Policajac sa Petlovog Brda 2 (1994)
Ni na nebu ni na zemlji (1994)
Biće bolje (1994)
Dva sata kvalitetnog programa (1994)
Policajac sa Petlovog Brda (1993)
Prokleta je Amerika (1992)
Zagreb-Beograd preko Sarajeva (1992)
Koju igru igraš (1992)
Brod plovi za Šangaj (1991)
Bračna putovanja (1991)
Sveto mesto (1990)
Pod žrvnjem (1990)

Najbolji (1989)
Braća po materi (1988)
Vanbračna putovanja (1988)
Sentimentalna priča (1988)
Dečji bič (1988)

Komentari