Brenda Strong - Sapunice | Sapunice
Brenda-Strong

Brenda Strong

Rođendan: 25. 3. 1960.

Znak: Ovan

Brenda Strong je rođena je u Portlandu u Oregonu, a pohađala je Sveučilište Arizona State, gdje je diplomirala u području glazbenog kazališta. Nakon diplome, preselila se u Los Angeles kako bi se bavila glumom i ubrzo je počela dobivati uloge na filmu i televiziji.

Strong je televizijskoj publici poznata po ulozi u nagrađivanoj seriji ‘Kućanice’. Glumila je Mary-Alice Young, preminulu komentatoricu ove hit-serije. Za tu iznimnu vokalnu ulogu Strong je 2011. bila nominirana za nagradu Emmy. Prije ‘Kućanica’ Strong je ostvarila niz uloga u hvaljenim serijama, među kojima je uloga Sue Ellen Mishkie u nagrađivanoj seriji ‘Seinfeld’. Od ostalih uloga, tu su one u serijama ‘Bez oduševljenja, molim!’, ‘Reži me’, ‘Everwood’, ‘Sports Night’, ‘U sedmom nebu’, ‘Za istim stolom’, ‘CSI’, ‘Ally McBeal’, ‘Gilmorice’ i ‘Hitna služba’. Godine 2010. glumila je i u televizijskom filmu ‘Opasan svjedok’.

Na velikome platnu, Strong je glumila u igranim filmovima ‘Klinac i ja’, s Tomom Arnoldom, u filmskom serijalu ‘The Work and the Glory’, sa Samom Henningsom, a pojavila se i u publici omiljenim naslovima ‘Svemirski marinci’, ‘Dublji dio oceana’, ‘Opasne čini’ i ‘Svemirske lopte’. Glumila je i u nezavisnim filmovima ‘Oceans of Pearls’, ‘A Plumm Summer’ i ‘You’. Strong je licencirana instruktorica joge. Školovala se u Mind Body Institute na UCLA-u i u Newport Beachu.

Sveučilište Yo San dodijelilo joj je počasnu doktorsku titulu na polju ženskog zdravlja i nacionalna je glasnogovornica Američke udruge za plodnost.

Filmografija:

Komentari