Brian Austin Green - Sapunice | Sapunice
Brian-Austin-Green

Brian Austin Green

Rođendan: 15. 7. 1973.

Znak: Rak

Američki glumac rođen je 15.7.1973. godine u gradu Van Nuysu (California).

Nadimak mu je Bri, visok je 180 cm i ima polubrata Ketha i polusestru Lorelei. Odrastao je u sjevernom Hollywoodu, gdje je pohađao srednju školu North Hollywood High School. Nakon srednje škole upisuje je Akademiju umjetnosti i glazbe Hamilton High School Academy of Music. Otac mu je bio glazbenik, pa odatle Brianova ljubav za glazbom.

Prvu ulogu dobio je u seriji Knots Landing u kojoj je glumio od 1986. do 1989. godine. Godinu dana poslije dobiva ulogu u seriji Beverly Hills, 90210. Tumačio je lik Davida Silvera i snimio je svih 10 sezona serije.

Imao je i nekoliko filmskih uloga (od kojih izdvajamo Her Cosfly Affair i Unwed Father), a bio je i gost u nekoliko TV-serija.

1996. godine Brian je snimio prvi glazbeni (Rap i Hip-hop) album – One Stop Carnivail, koji nije dobro prošao od strane krtičara. Loše kritike nisu ga pogodile pa se nastavio dalje baviti produciranjem glazbe u vlastitom studiju. 1999. godine iz svog imena izbacio je Austin.

Brian je bio zaručen sa glumicom Venessom Marcil koju je upoznao na snimanju Beverly Hillsa. Imaju sina Kassius Lijah Marcil-Greena koji je rođen 30.5.2002. godine.

Filmografija:

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008)
Untitled David Kohan/Max Mutchnick TV Project (2007)
Grace (2006)
George Lopez (2006)
Freddie (2005)
Las Vegas (2004)
CSI: Crime Scene Investigation (2003)
Fish Without a Bicycle (2003)
This Time Around (2003)
Southside (2003)
The Twilight Zone (2002)
Bleach (2002)
Trailer Park Boys (2002)
Purgatory Flats (2002)
Ronnie (2002)
Combat Sheep (2001)
Stacey Stone (2001)
Resurrection Blvd (2001)

Dead Man's Gun (1998)
Unwed Father (1997)
Knots Landing: Back to the Cul-de-Sac (1997)
Laws of Deception (1997)
Sabrina, the Teenage Witch (1996)
Her Costly Affair (1996)
A Friend's Betrayal (1996)
Malibu Shores (1996)
Biker Mice from Mars (1996)
Mad TV (1996)
She Fought Alone (1995)
Fantastic Four (1994)
Melrose Place (1992)
VIP noche (1992)
Kickboxer 2: The Road Back (1991)
Growing Pains (1991)
An American Summer (1991)
Kid (1990)
The Green Man (1990)
Beverly Hills, 90210 (1990)

Adventures in Babysitting (1989)
Knots Landing (1986)
Baywatch (1989)
Baby M (1988)
Spies Inc. (1988)
Good Morning, Miss Bliss (1987)
Small Wonder (1987)
Highway to Heaven (1987)
The Canterville Ghost (1985)

Komentari