Burak Hakki - Sapunice | Sapunice
Burak-Hakki

Burak Hakki

Rođendan: 23. 5. 1972.

Znak: Blizanci

Burak Hakki je turski glumac rođen 23.05.1972. godine u Istanbulu.

Burak je 1990. godine maturirao matematiku na prestižnoj engleskoj privatnoj školi “Semiha Sakir”. Nakon toga upisuje i diplomira na Istanbulskom ekonomskom fakultetu. Za vrijeme studija, igrao je košarku za tim Nasas u turskoj profesionalnoj ligi.

Burak je glumačku karijeru započeo 2000. godine nastupom u TV seriji Zehirli Cicek (Otrovni cvijet).

Prije nego li je pristao glumiti u seriji „Kismet“, zanosni Burak Hakki turskoj je javnosti bio poznat kao uspješan model, maneken i lice s brojnih televizijskih reklama i video spotova turskih pjevača. Nije ni sanjao da će mu uloga glavnog muškog lika donijeti planetarnu slavu. U deset godina, koliko je radio kao maneken i model, Hakki je odradio preko tisuću modnih manifestacija i uspješno prezentirao Tursku na brojnim izborima ljepote na kojima je osvojio mnoge prestižne nagrade, među kojima i onu Najboljeg modela Mediterana 1997. godine.

Glumeći osjećajnog violinista Kenana, Hakki si je priskrbio i epitet najzgodnijeg glumca u regiji, zbog čega je počeo dobivati brojne ponude za nove poslovne akcije, kao što su uloge u filmovima „Ta žena“ s Tardunom Flordunom (Keremom iz „1001 noći“) i televizijske serije „Izgubljene godine“ i „Bal pod maskama“.

2001. godine Hakki je uplovio u bračnu luku s dugogodišnjom djevojkom i prijateljicom Semom Simsek, koja je, baš kao i on, poznata turska manekenka i glumica poznatija iz televizijke serije „Dolina vukova“ u kojoj je glumila uz bok Berguzar Korel (Šeherezadi iz „1001 noći“). Par ima sina Ruzgara, rođenog u siječnju 2008. godine.

Filmografija:

Kizim Nerede (2010)
Maskeli balo (2009)
Semum (2008)
Dudaktan kalbe (2007)
O kadin (2007)
Turks in Space (2006)
Kaybolan yillar (2006)
Gurbet kadini (2003)
Kirik ayna (2002)
Gunah (2001)
Zehirli cicek (2000)

Komentari