Camille Coduri - Sapunice | Sapunice
Camille-Coduri

Camille Coduri

Rođendan: 8. 10. 1966.

Znak: Vaga

Camille Coduri je britanska glumica rođena 8.10.1966. godine u Londonu.

Nastupala je u mnogim filmovima kao sporedna glumica te u mnogim britanskim serijama i komedijama. Također je glumila i u poznatim filmovima kao što su “Nuns on the Run” i “King Ralph”. Između ostalog gostuje u popularnim serijama kao što su “Rumpole of the Bailey”, “A Bit of Fry and Laurie”, “Boon”, “A Touch of Frost”.

Među zapaženijim joj je uloga u BBC-oj drami “Sinchronicity” iz 2006. godine. Na serijalu “Doctor Who” radila je u više navrata a nekoliko puta čak bila kandidat za ispadanje ali svaki put se vratila.

Udana je za glumca Christophera Fulforda i imaju dvoje djece Rosu i Santinoa.

Filmografija:

Jenny (2009)
The Firm (2009)
New Tricks (2008)
Honest (2008)
Lark Rise to Candleford (2008)
Marple: Ordeal by Innocence (2007)
The Last Detective (2007)
Love Me Still (2007)
Sacrifice (2006)
Sinchronicity (2006)
Pickles: The Dog Who Won the World Cup (2006)
Doctor Who (2005)
The Business (2005)
The Commander: Blackdog (2005)
England Expects (2004)
William and Mary (2004)
Family (2003)
Trial And Retribution (2002)
Mrs Caldicot's Cabbage War (2000)

The History of Tom Jones, a Foundling (1997)
The Famous Five (1997)
A Touch of Frost (1996)
Nelson's Column (1994)
Rumpole of the Bailey (1992)
King Ralph (1991)
A Bit of Fry and Laurie (1990)
Nuns on the Run (1990)

Ruth Rendell Mysteries (1989)
Strapless (1989)
Morris Minor's Marvellous Motors (1989)
The River (1988)
Hawks (1988)
Campaign (1988)
Boon (1987)
A Prayer for the Dying (1987)

Komentari