Chandra Wilson - Sapunice | Sapunice

Chandra Wilson

Rođendan: 27. 8. 1969.

Znak: Djevica

Američka glumica Chandra Wilson rođena je 27.8.1969. u gradu Houstonu (Texas).

Puno ime joj je Chandra Danette Wilson, a visoka je 152 cm.

Chandra Wilson je počela nastupati u mjuziklima sa 5 godina u Theatre Under the Stars. Pohađala je srednju školu Houston’s High School, smjer Performing and Visual Arts, te kasnije nastavlja studirati glumu na NYU’s Tisch School of the Arts i na Lee Strasberg Theatre Institute.

2001. godine dobiva prvi glumački angažman u ABC-ovom serijalu Bob Patterson u ulozi Claudie Hopper. Nakon toga uslijedile su brojne televizijske uloge, a pojavila se i u reklamama nacionalne televizije za Blockbuster Video, Burger King, Scope i United Negro College Fund , kao i u brojnim radijskim reklamama.

Tako joj je uloga Bonne Willis u predstavi redateljice Lynde Barry The Good Times are Killing Me (obje na Second Stage i Minetta Lane Theatres) donijela nagradu Theatre World Award najbolju debitantsku ulogu.

Chandra ima troje djece: kćeri Serenu (rođ. 1992.) i Joy (rođ. 1994.) i sina Michaela (rođ. 2005. godine)

Filmografija:

Queens Supreme (2007)
Grey's Anatomy (2005)
Strangers with Candy (2005)
The Sopranos (2004)
Head of State (2003)
Sex and the City (2002)
Law And Order: Special Victims Unit (2002)
Bob Patterson (2001)
100 Centre Street (2001)
Third Watch (2001)
Cosby (2000)

Lone Star (1996)
Philadelphia (1993)
CBS Schoolbreak Special (1992)
Law And Order (1992)

The Cosby Show (1989)

Komentari