Chantal Andere - Sapunice | Sapunice
Chantal-Andere

Chantal Andere

Rođendan: 25. 1. 1972.

Znak: Vodenjak

Chantal Andere je meksička televizijska i filmska gumica rođena je 25.1.1972. godine u gradu Meksiku.

Chantal je kćer poznate glumice Jacqueline Andere i Argentinskog pisca Josea Maria Fernandez Unsaina. Kao dijete pohađala je balet i satove glume i plesa. Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je kao Polo u predstavi Pelota Amarilla. Nakon toga pojavljuje se u brojnim predstavama i zatim na televiziji.

Usporedo s glumačkom, Chantal se posvetila pjevačkoj karijeri. Zahvaljujući prekrasnom glasu, snimila je 3. albuma za Discos Melody počevši sa albumom nazvanom po njoj na kojem su pjesme Regresa i Virginia, zatim izdaje drugi album 1992. godine sa istim naslovom na kojem je hit pjesma Contigo El Amor Es Mucho Mas, i konačno 1994. godine izdaje album pod nazivom Sensaciones.

U međuvremenu i njezina glumačka karijera kreće uzlaznom putanjom. U vrijeme izlaska trećeg albuma, njezina uloga negativke u seriji Marimar doživljava veliki uspjeh i postaje poznata po ulogama negativki u telenovelama (Dulce Desafío, Los Parientes Pobres, Marimar, El Noveno mandamiento, La Usurpadora, Amor Real and Barrera de Amor)

U privatnom životu bila je udana za meksičkog producenta, Roberta Gomez Fernandeza, sina poznatog meksičkog komičara, ali se par rastao 2006. godine. 2008. godine udaje se za Enrique Rivero Lakea i 7.3.2009. godine kasnije rađa prvo dijete, djevojčicu Nataliu.

Filmografija:

Antes muerta que Lichita (2015)
La mujer del Vendaval (2012)
Rafaela (2011)
Sortilegio (2009)
Sexo y otros secretos (2008)
Destilando amor (2007)
Barrera de amor (2005)
Cancionera (2004)
Amor real (2003)
La otra (2002)
La intrusa (2001)
Diseñador ambos sexos (2001)
El noveno mandamiento (2001)

Cuento de Navidad (1999)
La usurpadora (1998)
Mas alla de la usurpadora (1998)
Sentimientos ajenos (1996)
Acapulco, cuerpo y alma (1995)
Marimar (1994)
Los parientes pobres (1993)
Madres egoistas (1993)
Un corazon para dos (1990)
Un rostro en mi pasado (1990)

Dulce desafio (1989)

Komentari