Chi McBride - Sapunice | Sapunice
Chi-McBride

Chi McBride

Rođendan: 23. 9. 1961.

Znak: Djevica

Chi McBride je američki glumac rođen 23.09.1961. godine u Chicagu.

Chi je rođen i odrastao u Chicagu, dok trenutno živi na relaciji Vancouver – Los Angeles.

McBride je kroz svoja brojna glumačka ostvarenja postao jedan od najprepoznatljivijih televizijskih i filmskih lica. Nedavno se okitio i brojnim pohvalama za ulogu Emersona Coda u intrigantnoj i nagrađivanoj dramskoj seriji ‘Pushing Daisies’.

Gledatelji ga se sjećaju i po ulozi u popularnoj seriji Davida E. Kelleyja ‘Bostonsko pravo’, a često se pojavljivao i u ‘Dr. Houseu’. Svoj debi na velikom platnu McBride je ostvario u filmu ‘Ugledni gospodin’ nasuprot Eddieju Murphyju, a ubrzo zatim pojavljuje se i u ‘What’s Love Got to Do with It’ filmu nominiranom za Oscara, a od tada je popis njegovih zvjezdanih ostvarenja postao uistinu impresivan, poput onog u ‘Terminalu’ s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, ‘Ja, robot’ s Willom Smithom, zatim ‘Narc’, ‘Undercover Brother’, ‘Nestali u 60 sekundi’ s Nicholasom Cageom i Angelinom Jolie.

Filmografija:

Human Target (2010)
Psych (2010)
The Family Tree (2010)
Pushing Daisies (2009)
Still Waiting... (2009)
Who Do You Love (2008)
First Sunday (2008)
American Son (2008)
The Brothers Solomon (2007)
The Nine (2007)
Let's Go to Prison (2006)
Monk (2006)
Ultimate Avengers II (2006)
Killer Instinct (2006)
Annapolis (2006)
Roll Bounce (2005)
Waiting... (2005)
Dr. House (2005)
Boston Legal (2005)

I, Robot (2004)
The Terminal (2004)
Boston Public (2004)
Delusion (2003)
Cradle 2 the Grave (2003)
Paid in Full (2002)
Undercover Brother (2002)
Narc (2002)
Max Steel (2001)
The Practice (2001)
The Kid (2000)
Gone in 60 seconds (2000)
God, the Devil and Bob (2000)
Dancing in September (2000)
King of the World (2000)
Magicians (2000)

The Parkers (1999)
The Secret Diary of Desmond Pfeiffer (1998)
Mercury Rising (1998)
Hoodlum (1997)
The John Larroquette Show (1996)
Nash Bridges (1996)
The Frighteners (1996)
Married with Children (1994)
Cosmic Slop (1994)
What's Love Got to Do with It (1993)
The Distinguished Gentleman (1992)
The Fresh Prince of Bel-Air (1992)
Revenge of the Nerds III: The Next Generation (1992)

Komentari