Chyler Leigh - Sapunice | Sapunice
Chyler-Leigh

Chyler Leigh

Rođendan: 10. 4. 1982.

Znak: Ovan

Američka glumica rođena je 10.4.1982. godine u gradu Charlotte (North Carolina).

Puno ime joj je Chyler Leigh Potts, a visoka je 168 cm.

Do dvanaeste godine živjela je s roditeljima Yvonne i Robertom u Virginia Beachu, a zatim se preselila s majkom i bratom Christopherom u Miami.

Umjetničku karijeru započinje isprva nastupajući kao model u reklamnim kampanjama i modnim časopisima, a prvu filmsku ulogu ostvaruje 1987. godine u filmu Kickboxing Academy (u kojem je glumila sa bratom). Nakon toga dobiva ulogu u TV seriji Saving Graces, gdje ju je zamijetio slavni producent Aaron Spelling i ponudio joj ulogu u seriji Safe Harbor, a kasnije i u seriji 7th Heaven.

Uz nastupe na televiziji, najpoznatiju filmsku ulogu ostvaruje 2001. godine glumeći Janey Briggs u filmu Not Another Teen Movie. Iako se na audiciji natjecala za sporednu, producenti su bili toliko oduševljeni njezinom izvedbom, da su joj ponudili glavnu ulogu, a nastupila je i u video-spotu pjesme iz filma Tainted Love glazbenika Marilyn Mansona.

Chyler se 20.7.2002. godine udala za glumca Nathana Westa, s kojim ima sina Noah Wildea i kći Taelyn.

Filmografija:

Supergirl (2015)
Taxi Brooklyn (2014)
Window Wonderland (2013)
Brake (2012)
Private Practice (2012)
The 19th Wife (2010)
Grey's Anatomy (2007)
Reunion (2005)
North Shore (2004)
The Practice (2003)
Girls Club (2002)
That '80s Show (2002)
Not Another Teen Movie (2001)
7th Heaven (2000)
M.Y.O.B. (2000)
Wilder Days (2000)

Safe Harbor (1999)
Saving Graces (1999)
Kickboxing Academy (1997)
Kinetic City Super Crew (1997)
Hall Pass (1996)

Komentari